Τo ιδανικό πιάτο για τα γιορτινά τραπέζια

Τι πρέπει να φας στο γιορτινό τραπέζι;

Η διαιτολόγος- διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου μας δίνει τις απαραίτητες συμβουλές για το πώς θα γεμίσουμε το πιάτο μας στα γιορτινά τραπέζια.

Οδηγίες:

Χωρίζουμε το πιάτο στη μέση και βάζουμε σαλάτα (ε, εντάξει κλέψτε και λίγο)

Χωρίζουμε το υπόλοιπο σε 2 μέρη, κατά προτίμηση ίδια, και βάζουμε στο ένα κρέας – γαλοπούλα κλπ και στο άλλο το συνοδευτικό πχ. ρύζι, γέμιση από τη γαλοπούλα, κάποια πίτα κλπ. Γεμίζουμε μια φορά και αν δε χορτάσουμε συμπληρώνουμε πρώτα σαλάτα, μετά κρέας και μετά με το συνοδευτικό.

Βγάλτε τις πετσούλες, τα λιπάκια και ό,τι βλέπετε άσπρο πάνω στο κρέας. Η γαλοπούλα είναι η καλύτερη επιλογή. Αν το κρεατικό έχει σάλτσα ή κρέμα, μην προσθέσετε επιπλέον, αλλά αρκεστείτε σε αυτή που θα έχει το κομμάτι σας.

Η μακαρονοσαλάτα και η πατατοσαλάτα δεν είναι σαλάτες! Προσπαθήστε να αποφύγετε όσο γίνεται τις σάλτσες/ μαγιονέζες και τα πολλά τυριά. Μια σαλάτα με τα όλα της μπορεί να είναι περισσότερο επιβαρυντική από ένα κανονικό μαγειρεμένο φαγητό.

Η ποικιλία θα είναι μεγάλη. Διαλέξτε ό,τι σας φαίνεται περισσότερο δελεαστικό, αλλά να είστε επιλεκτικοί! Αποκλείεται να είναι όλα τόσο νόστιμα που να μην μπορείτε να αντισταθείτε. Προτιμάμε να φάμε κάτι ασυνήθιστο και όχι κάτι που μπορούμε να φάμε και τις καθημερινές. Μη διστάσετε να αφήσετε κάτι στο πιάτο σας.

Από το «καλύτερο» στο χειρότερο: μελομακάρονο, κουραμπιές, δίπλα…

Ευχαριστούμε την Κλειώ Δημητριάδου, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Χαροκοπείου πανεπιστημίου, Msc στη συμβουλευτική ψυχολογία, Life Coaching Καποδιστριακό πανεπιστήμιο (ΚΕΚ), www.coachmydiet.wordpress.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved