Φιλία: Αξία ανεκτίμητη: Μια teen queen γράφει για τις φιλίες που θα ζήσεις κι εσύ

Η teen queen Βάσω Μπατάλη γράφει για τη φιλία σήμερα

Από μικροί μαθαίνουμε να σεβόμαστε, να αγαπάμε και να βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας περνώντας από πολλά στάδια. Από τα πρώτα χρόνια του σχολείου ξεκινούν και οι πρώτες γνωριμίες, οι πρώτες συναναστροφές που αντίστοιχα με το πέρασμα των χρόνων κάποιες εξελίσσονται σε φιλίες με γερές βάσεις από το ξεκίνημά τους.

Μοιραζόμαστε με κάποιους τα ίδια θρανία, τα αστεία μας, τα άγχη μας, την καθημερινότητά μας και όλα αυτά είναι τόσο όμορφα όταν έχουν απήχηση από τους ανθρώπους που θέλουμε. Μεγαλώνοντας και αλλάζοντας παραστάσεις και χώρους συναντήσεων ενώ κάποια άτομα συνεχίζουν την διαδρομή αυτή μαζί μας, παρόλα αυτά προκύπτουν και νέες γνωριμίες και κάθε νέο ξεκίνημα φέρνει και νέους ανθρώπους.

Σχολείο, Πανεπιστήμιο, δουλειά, δραστηριότητες μέσα από όλα αυτά γεννιούνται φιλίες.

Άλλες κρατάνε, άλλες χάνονται κι άλλες μένουν αναλλοίωτες στον χρόνο. Πολλοί άνθρωποι θα περάσουν από την ζωή μας μα λίγοι είναι αυτοί που είπαν θα μείνουν και όντως μένουν. Ε, αυτούς να τους αγαπάτε λιγάκι παραπάνω!

Οι φίλοι είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να λάβει κάποιος.

Οι πραγματικοί φίλοι, οι φίλοι που μπορεί να γνωρίσεις από τύχη αλλά από επιλογή έγιναν οικογένεια είναι εκεί όταν τους χρειάζεσαι, είναι εκεί να σε στηρίξουν σε κάθε σου βήμα, είναι εκεί να σου πουν ότι δεν θα κάνεις αυτή την τρέλα που σου ήρθε στο κεφάλι χωρίς αυτούς, είναι εκεί για να εξελίξουν σαν άνθρωπο και όχι να σου χαϊδέψουν τα αυτιά. Είναι οι φίλοι που θα κάνουν τα πάντα για να σε δουν να γελάς, να χαρούν με την χαρά σου και να λυπηθούν με την λύπη σου.

Είναι όλοι αυτοί που ενώ μπορεί πλέον η καθημερινότητα να μην βοηθάει στο να βλέπεστε ή να είναι μακριά γιατί πλέον τα φοιτητικά χρόνια τελείωσαν και επέστρεψαν στις πόλεις τους, είτε γιατί η δουλειά και οι υποχρεώσεις τους καθιστούν αδύνατον το να βρίσκεστε και έτσι σας κρατούν μακριά. Ξέρεις όμως πως παρόλα αυτά θα είναι εκεί για σένα, θα κάνουν χιλιοστά τα χιλιόμετρα και θα είναι σαν να μην έχει περάσει ούτε μέρα.

Αυτοί είναι λοιπόν που θα σου αποδεικνύουν συνεχώς με τις πράξεις τους πως δεν θα σταματήσεις να τους αγαπάς και το ξέρεις, το νιώθεις ότι θα είστε συνοδοιπόροι για μια ζωή, το βλέπεις στις πράξεις τους, στα μάτια τους, γιατί τα πάντα είναι σωστές επιλογές. Αυτό το έμαθες γιατί εννοείται πώς υπήρχαν στη ζωή σου άνθρωποι που δεν πίστευες πως θα έρθουν έτσι τα πράγματα ώστε να χαθείτε, αλλά όλα είναι επιλογές του καθενός και πορεύεται με αυτές.

Κρατάς τα καλά, παίρνεις το μάθημά σου και συνεχίζεις. Γι’ αυτό επειδή ‘’life is better with friends’’ να αισθάνεσαι τυχερός και ευλογημένος που τους έχεις τόσα χρόνια και για άλλα τόσα δίπλα σου αφού στο αποδεικνύουν διαρκώς και εφόσον είναι τα άτομα εκείνα που εσύ επιλέγεις να έχεις στη ζωή σου. Έτσι νιώθω και εγώ για τους δικούς μου φίλους και τους ευχαριστώ γι’ αυτό!

Υ.Σ. Σωστά έχει ειπωθεί λοιπόν το γεγονός ότι φιλία που κρατά πάνω από επτά χρόνια θα κρατήσει μια ζωή!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved