Συζητώντας με παιδιά και εφήβους για τις σχέσεις και το ...τρία γράμματα αρχίζει με Σίγμα

Πέντε σχολεία της Ολλανδίας διδάσκουν τη σεξουαλική αγωγή. Παρακολουθούμε σε αυτό το ντοκιμαντέρ αντιδράσεις των παιδιών, σιωπηρές συζητήσεις εντός και εκτός τάξης για θέματα όπως η σεξουαλική πράξη, η ανατομία, σύγχρονα φαινόμενα όπως το sexting, η πορνογραφία, οι προφυλάξεις, η πρώτη φορά. Η ταινία ανοίγει έναν κύκλο συζήτησης ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους εφήβους για το πόσο σημαντική είναι, και πόση γνώση και υπευθυνότητα χρειάζεται, η επαφή με το σώμα μας και τον άλλον.... Όταν μιλάμε για σεξουαλικότητα, δεν αναφερόμαστε μόνον στην πράξη, αλλά σε ολόκληρη την ανθρώπινη φύση.

Μαριαλένα Σπυροπούλου

Εγγραφείτε εδώ

ΠΟΤΕ: Σάββατο 10 Απριλίου, 11.00-13.00
ΠΟΥ: στην πλατφόρμα ZOOM
ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Σε γονείς που ψάχνουν απαντήσεις και για όσους ζουν ή εργάζονται με παιδιά στην εφηβεία (εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας)
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Μαριαλένα Σπυροπούλου, Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια, Συγγραφέας
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Την ταινία Foreplay 16', 2019, της Anne van Campenhout (κατάλληλο από 12+ με ελληνικούς υπότιτλους) που θα την δούμε όλοι μαζί.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ: Foreplay 16', 2019
ΚΟΣΤΟΣ: 40 ευρώ (μαζί με την προβολή και γραπτές σημειώσεις που θα λάβετε)

Περισσότερα/Κρατήσεις ΕΔΩ

Δείτε εδώ δωρεάν τη συνέντευξη με την σκηνοθέτιδα της ταινίας Foreplay (Προκαταρκτικά) Anne van Campenhout (στα αγγλικά)


Συνεχίζονται ... για σχολεία

Οι Οnline προβολές μας μαζί με δράσεις υλικό και φύλλα εργασίας KinderDocs για την Α'θμια και Β'θμια

Περισσότερα/Κρατήσεις ΕΔΩ

Το KinderDocs είναι εγκεκριμένο ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας (A.Π. 99877/2020).

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved