5 σοκαριστικά fact για τις μπανάνες που δε θα πιστέψεις

Αυτά σίγουρα τα διαβάζεις πρώτη φορά.

Η μπανάνα είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα σου φρούτα, ωστόσο υπάρχουν κάποια facts που σίγουρα δεν έχεις διαβάσει ξανά και θα σε εντυπωσιάσουν. Όλες έχουμε ακούσει πως αν κάποιος παθαίνει συχνά κράμπες, η κατανάλωση μπανάνας βοηθά στην αντιμετώπισή τους. Αυτό άραγε είναι μύθος ή αλήθεια; Η μπανάνα είναι ένα φρούτο πλούσιο σε κάλιο, ουσία που βοηθά στην καταπολέμηση της ενοχλητικής αυτής αίσθησης. Αυτό είναι ένα από τα πολλά facts για αυτό το φρούτο, γνωρίζεις όμως πως οι μπανάνες του σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με τις… πρωτότυπες μπανάνες;

Πρέπει να σου πούμε πως όχι μόνο βαρετά δεν είναι τα facts που σου έχουμε συγκεντρώσει, έχουν και τεράστιο ενδιαφέρον. Ήξερες εσύ πως αν είναι κάποιος αλλεργικός στις μπανάνες κατά πάσα πιθανότητα είναι αλλεργικός και στο latex; Κι όμως αυτό ισχύει και οφείλεται σε μια ουσία που περιέχει το φρούτο αυτό.

Πριν ξεκινήσουμε με οτιδήποτε άλλο να σου πούμε πως η μπανάνα πήρε το όνομά της αφού πουλήθηκε τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο για 10 σεντς στην Παγκόσμια Έκθεση της Φιλαδέλφειας του 1876.

Και όπως προαναφέραμε, αν κάποιος είναι αλλεργικός στις μπανάνες ή ακόμη στο αβοκάντο ή τα κάστανα, έχει αυξημένο κίνδυνο αλλεργίας στο λατέξ. Όπως αναφέρεται στο The Facts Site αυτό οφείλεται στις πρωτεΐνες που περιέχει η μπανάνα.

Το κλασικό είδος μπανάνας είναι ήταν πιο γλυκό και πιο κρεμώδες από αυτό που έχουμε όλοι συνηθίσει αλλά λόγω μιας σαρωτικής και καταστροφικής ασθένειας το 1965 σε όλη την Κεντρική και Νότια Αμερική οι αγρότες άλλαξαν τη σύγχρονη ποικιλία. Η ασθένεια του Παναμά εξάλειψε σχεδόν όλες τις μπανάνες που είχαν εκείνη την εποχή σε σημείο που οι άνθρωποι πίστευαν ότι οι «πραγματικές μπανάνες» είχαν εξαφανιστεί.

Ήξερες εσύ πως οι μπανάνες επιπλέουν στο νερό;

Αυτό συμβαίνει διότι αυτά τα φρούτα είναι λιγότερο πυκνά από το νερό. Σε αυτό το σημείο να σου τονίσουμε πως αυτός είναι ένας έξυπνος τρόπος να καταλάβεις αν η μπανάνα σου είναι φρέσκια ή όχι. Οι μπανάνες οι οποίες είναι αρκετά ώριμες επιπλέουν τόσο αν πρώτα τις καθαρίσεις, όσο και αν τις βουτήξεις σε πόσιμο νερό πριν τις καταναλώσεις.

Τι φρούτο όμως είναι οι μπανάνες; Έχεις ακούσει πως οι τομάτες δεν είναι λαχανικό αλλά… φρούτο; Ε λοιπόν και οι μπανάνες είναι…. της οικογενείας των μούρων.

Τα μούρα με την επιστημονική έννοια ορίζονται ως φρούτα με τρία σαρκώδη στρώματα- όπως είναι για παράδειγμα η φράουλα- πρέπει να φέρουν τουλάχιστον δύο σπόρους και πρέπει να αναπτύσσονται από ένα λουλούδι που έχει μόνο μία ωοθήκη. Σε μπερδέψαμε; Είτε μούρο είτε… μπανάνα, είτε φρούτο είτε λαχανικό το μόνο σίγουρο είναι πως είναι ένα από τα αγαπημένα μας σνακ και όποια κι αν είναι η ιστορία της εμείς δεν θα σταματήσουμε να τις συμπεριλαμβάνουμε στη διατροφή μας.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved