Raya and the Last Dragon: 4 λόγοι που θα λατρέψεις τη νέα ταινία της Disney

Είδαμε την ταινία κινουμένων σχεδίων που συζητάει όλος ο -lockdown- πλανήτης και σου παραθέτουμε τα ευρήματά μας.

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, η Disney ήταν πάντα μέρος της ζωής μου. Ανυπομονούσα να δω τις ταινίες της κι αυτό παραμένει ακριβώς στην ίδια ένταση. Είτε ήμουν 5 χρονών είτε ήμουν στα 29 -βλέπε τώρα-. Η πρώτη φορά που μπήκα στη διαδικασία να δω ταινία της ήταν για το Lion King του 1994 -ναι, ξέρω, πολύ σοκαριστικό #not-. Και θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά ότι καθόμουν στη γεμάτη κόσμο αίθουσα του κινηματογράφου, μπροστά σε αυτήν την πρωτόγνωρα τεράστια οθόνη και παρακολουθούσα μαγεμένη ακόμα και τους τίτλους της εταιρείας. Η συνέχεια είχε πολλά χαμόγελα, αρκετό κλάμα -Mufasa για πάντα- και γενικώς μία εμπειρία που μάλλον δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Το θέμα είναι άλλο. Η Disney έχει καταφέρει ουσιαστικά να συνδεθεί με τις ωραιότερες, πιο γλυκές και αθώες αναμνήσεις της ζωής μας. Το συνεχίζει και το ενισχύει με κάθε της ταινία και αποδεικνύει φαινομενικά άκοπα ότι οι ταινίες κινουμένων σχεδίων δεν ανταποκρίνονται και δε φτιάχτηκαν μόνο για παιδιά. Ενίοτε οι ενήλικες καταλαβαίνουν περισσότερο κάποιες σπόντες που προορίζονται εξαιρετικά για αυτούς.

Όσο συνεχίζεται η παραμονή μας στο lockdown, ωστόσο, η Disney συνεχίζει την εξαιρετική και παραμυθένια της δουλειά. Μέσα στις πρώτες ημέρες του Μαρτίου κυκλοφόρησε μία από τις πιο ιδιαίτερες ταινίες της μέχρι σήμερα με τη βοήθεια μίας δυναμικής, ενθουσιώδους και επικής ηρωίδας…

-Drum roll, please-

raya and the last dragon7


Meet Raya.

Η Raya είναι ένα κορίτσι με πολύ μεγάλη δύναμη, σωματική αλλά κυρίως ψυχική. Είναι η κοπέλα που ξέρει πολύ καλά ποιο είναι το σωστό και το λάθος, έχει ιδανικά και κάνει τα πάντα σύμφωνα με τα πιστεύω της. Δεν έχει καμία σχέση με τις κλασικές πριγκίπισσες που απλώς είναι κόρες του βασιλιά, ασχολούνται κυρίως με την εμφάνισή τους και το πριγκιπόπουλο. Κάνει όσα περιμένεις ότι θα κάνει ο πρίγκιπας – ήρωας (σ.σ. και πολλά περισσότερα για να είμαστε ακριβείς). Διεκδικεί, προστατεύει, αποδίδει δικαιοσύνη. Η Raya είναι badass. H Raya είναι tough nut.

raya and the last dragon

No boyfriend, more party

Είναι από τις ελάχιστες φορές που παιδική ταινία με πριγκίπισσες δεν έχει ως βασικό της άξονα τον έρωτα με τον πριγκιπόπουλο, το οποίο συνήθως σώζει και την κατάσταση ή τουλάχιστον παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να γίνει. Η Raya δε χρειάζεται το boyfriend. Σώζει τον κόσμο χωρίς έρωτες, φιλιά που ξυπνάνε από ξόρκια και τέτοιου είδους αγάπες. Το happily ever after γίνεται με τη βοήθεια των φίλων της και της πίστης στις δυνάμεις τους και στο κοινό καλό.

raya and the last dragon6


Con-Baby and Friends

Το con-baby και οι μαϊμούδες είναι απλά… έπος. Ξέρεις εκείνους τους χαρακτήρες που υπάρχουν στην ταινία για να πεθαίνεις στα γέλια με τις ατάκες, τις φάτσες και τις αντιδράσεις; Ε, λοιπόν, αυτή η συμμορία είναι ο ορισμός αυτού. Τα βλέπεις μικρά και αθώα, αλλά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτό. Είναι πλήρως οργανωμένα κακοποιά στοιχεία, ιδιαίτερα εριστικά, μέχρι που οι δρόμοι τους διασταυρώνονται με αυτόν της Raya.

raya and the last dragon4

Το θέμα της εμπιστοσύνης

Κάπου εδώ, η Disney εμβαθύνει ακόμα περισσότερο και περιστρέφει όλη την ταινία γύρω από την εμπιστοσύνη. Δείχνει τη σημασία του να εμπιστεύεσαι για να προχωρήσεις στη ζωή σου, γνωρίζοντας, όμως, ότι αυτή μπορεί να έχει δύο πλευρές. Η εμπιστοσύνη είναι αυτή που καταστρέφει τον κόσμο, με τον ίδιο τρόπο που καταφέρνει να τον σώσει. Περνάει το μήνυμα ότι δεν πρέπει να σταματάς να πιστεύεις επειδή κάποιος σε απογοήτευσε. Να δίνεις δεύτερες ευκαιρίες και να μην κατηγορείς όλον τον κόσμο για τα λάθη ενός. Η εμπιστοσύνη είναι αυτή που σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις.



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved