5 περίεργα fun facts για τα αγαπημένα μας κατοικίδια, τις γάτες

Πρέπει να μάθεις τα πάντα για εκείνες!

Οι γάτες είναι τα αγαπημένα μας κατοικίδια, εκείνα που μπορούν να αντιληφθούν τα συναισθήματα των ανθρώπων στο άψε- σβήσε και μάλιστα πολλές έρευνες έχουν αποδείξει πως η συντροφιά τους μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες αλλά και να συμβάλει θετικά στη ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Διάβασε επίσης: Τι να θέλει η γάτα σου να σου πει; Υπάρχει εφαρμογή για να την καταλάβεις

Οι γάτες φαίνεται να συνδέονται με τους ανθρώπους εδώ και 10.000 χρόνια και μάλιστα μπορούν να ζήσουν τόσο σαν… άγρια ζώα στη φύση, όσο και σαν κατοικίδια σε ένα περιβάλλον με ανθρώπους.

Η οικογένεια των αιλουροειδών είναι τεράστια και πρέπει σε αυτό το σημείο να σου πούμε πως έχουν καταγραφεί περίπου 40 είδη στον κόσμο από τον ίδιο πρόγονο.

Αλήθεια όμως, γνωρίζεις λεπτομέρειες για τις αγαπημένες σου γάτες; Παρακάτω θα βρεις 5 facts που σίγουρα δεν έχεις ξαναδιαβάσει.

Η μέση διάρκεια ζωής μιας εξημερωμένης γάτας είναι κατά μέσο όρο από 12 έως 15 χρόνια.

Το 1 έτος της ζωής της γάτας είναι ισοδύναμο με 7 ανθρώπινα χρόνια. Μια γάτα που έχει φτάσει τα 2 χρόνια έχει περάσει από το αντίστοιχο της ανθρώπινης παιδικής ηλικίας και των εφηβικών χρόνων. Οι γάτες θεωρούνται μεσήλικες περίπου όταν φτάνουν 7 ετών, όπου ισοδυναμούν με ανθρώπινη ηλικία 40 ετών.

Η εξημέρωση της γάτας ξεκίνησε στην αρχαία Μέση Ανατολή, στην Αίγυπτο. Οι Αιγύπτιοι κρατούσαν τις άγριες γάτες στους αχυρώνες τους για να μειώσουν τον αριθμό των αρουραίων, των ποντικών και των ακρίδων.

Διάβασε περισσότερα στη gallery.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved