Τελικά πόσα λαχανικά καταναλώνεις στην εφηβεία; Η νέα έρευνα που θα σε εντυπωσιάσει

Ξεκινάμε σωστή διατροφή ASAP!

Τελικά πόσα λαχανικά καταναλώνεις στην εφηβεία; Η νέα έρευνα που θα σε εντυπωσιάσει

Άραγε πόσα φρούτα και κυρίως λαχανικά καταναλώνεις σε εβδομαδιαία βάση; Είναι της πάσης γνωστό πως τα λαχανικά έχουν πολύτιμες βιταμίνες που προσφέρουν τόσο στο δέρμα σου, όσο και στο ανοσοποιητικό σου σύστημα, αμέτρητα καλά! Λοιπόν αλήθεια, έχεις σκεφτεί πόσα λαχανικά καταναλώνεις;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, την οποία δημοσίευσαν στην Εβδομαδιαία Έκθεση Νοσηρότητας και Θνησιμότητας, έχει διαπιστωθεί πως μόλις το 2% των εφήβων τρώνε τη απαραίτητη ποσότητα λαχανικών. Όσον αφορά τα φρούτα, οι αριθμοί είναι ελαφρώς καλύτεροι, δηλαδή 7,1% των εφήβων καταναλώνουν ικανοποιητική ποσότητα φρούτων.

Ποιες είναι όμως οι… προβλεπόμενες ποσότητες κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών για να λάβεις τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τους;

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ συνιστά στα κορίτσια ηλικίας μεταξύ 14- 18 να τρώνε τουλάχιστον 1,5 φλιτζάνι φρούτα και 2,5 φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα, όσο για τα αγόρια της ίδιας ηλικίας πρέπει να τρώνε τη διπλάσια ποσότητα.

Τι μπορεί να φταίει που δεν τρως τόσα φρούτα όσα θα έπρεπε;

Την απάντηση την έχει ο Crystal C. Karges ειδικός σε ζητήματα διατροφικών ζητημάτων. «Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά είναι πιο πιθανό να αυξήσουν την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών εάν βλέπουν τους γονείς  τους να τρώνε φρούτα και λαχανικά επίσης τακτικά», λέει ο Crystal C. Karges. Σίγουρα πάντως, οι διατροφικές σου συνήθειες μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο και φυσικά περνά από το χέρι σου!

Πώς μπορείς να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες προς το καλύτερο;

Είναι γεγονός πως όσο έχεις στο ντουλάπι της κουζίνας σου πατατάκια, μπισκότα και σοκολάτες, θα «τσιμπολογήσεις» κάτι από αυτά! Προσπάθησε αντί για σοκολάτες να βάλεις στο ψυγείο σου φρούτα της αρεσκείας σου. Έτσι, όταν θα θελήσεις να φας ένα σνακ θα τραβήξεις το συρτάρι του ψυγείου και θα πιάσεις ένα… μήλο. Αν πάλι είσαι λάτρης των ροφημάτων τότε μπορείς να φτιάξεις απολαυστικά smoothies! Επίσης πρόσθεσε στο μεσημεριανό σου γεύμα μια μικρή ποσότητα σαλάτας. Θα δεις πως στην πορεία θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής σου.

Διάβασε περισσότερα στη gallery.