3 τρόποι της τελευταίας στιγμής για να ανεβάσεις τους βαθμούς σου, πριν το τρίμηνο

Δες πώς θα τα καταφέρεις

Η στιγμή εκείνη που θα πάρετε τους βαθμούς στο σχολείο πλησιάζει αργά, αλλά απειλητικά. Κι εσύ νιώθεις πως δεν είσαι έτοιμη 100% να δώσεις το χαρτί αυτό στους γονείς σου να το δουν. Πιστεύεις πως έχεις ακόμη πράγματα να δώσεις και να καλυτερέψεις τους βαθμούς σου, προτού το χαρτί αυτό φτάσει στο σπίτι σου.

Αν από την άλλη νομίζεις πως ο χρόνος είναι λίγος και λόγω γιορτών δεν προλαβαίνεις, κάνεις μεγάλο λάθος. Εμείς έχουμε να σου δώσουμε τρία tips που θα σε βοηθήσουν έστω και την τελευταία στιγμή να ανεβάσεις τους βαθμούς σου.

Πήγαινε στο δάσκαλο σου και μιλήστε για τα test ή διαγωνίσματα που έχετε ήδη κάνει

Ο δάσκαλος σου μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις τι πήγε στραβά στο test. Μη φοβηθείς να κάνεις ερωτήσεις τύπου, «τι θα μπορούσα να έχω κάνει εδώ για να είναι πιο σωστό» κλπ. Αν δεν κατάλαβες ένα σημαντικό κεφάλαιο, ζήτησε από τον καθηγητή σου να σου το εξηγήσει ξανά. Αν το διαγώνισμα ήταν πολλαπλής επιλογής ή σωστό-λάθος, δες τις ερωτήσεις που δεν απάντησες σωστά και κάνε ένα μίνι ιδιαίτερο πάνω σε αυτές, προκειμένου να μάθεις πώς θα μπορούσες να απαντήσεις και να είναι σωστό.

Κάνε το διάβασμα σου να μοιάζει με παιχνίδι

Πάρε την κολλητή σου ανοίξτε την ύλη που έχετε για το τελευταίο διαγώνισμα πριν τους βαθμούς και κάντε το διάβασμα να μοιάζει με παιχνίδι. Γράψτε η καθεμία σε ξεχωριστά χαρτιά από δέκα με είκοσι ερωτήσεις (μπροστά την ερώτηση και πίσω την απάντηση). Μετά ανακατέψτε τις και κάντε τις ερωτήσεις η μία στην άλλη. Για κάθε σωστή απάντηση, μπορείτε να επιβραβεύετε η μία την άλλη με κάποια λιχουδιά.

Εκμεταλλεύσου κάθε ευκαιρία που σου δίνεται

Θα σου πούμε ένα μυστικό. Οι δάσκαλοι σου πραγματικά δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να αποτύχεις. Οι περισσότεροι πάντα δίνουν ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής για να βοηθήσουν αυτούς που ενδεχομένως δεν τα έχουν πάει και πολύ καλά. Εκμεταλλεύσου στο έπακρον όλες αυτές τις ευκαιρίες και κάνε τους βαθμούς σου να πάρουν φωτιά.

Εάν το θέλεις και εάν προσπαθήσεις σκληρά να ξέρεις πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Οι προσπάθειες πάντα ανταμείβονται!

Διάβασε ακόμη: Φοβάσαι τους καθηγητές σου; 4 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να αρχίσεις να τους μιλάς

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved