Ένα γράμμα στο Άγιο Βασίλη για τη μετά-Covid περίοδο

Όλες οι ευχές μπορούν να πραγματοποιηθούν!

Αν έκανες μια ευχή κατά τη διάρκεια της πανδημίας ποια θα ήταν αυτή; Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που μπορεί να χαρίσει σε μικρούς και μεγάλους πολλά χαμόγελα και ξέρεις γιατί υπάρχει διάσπαρτη χρυσόσκονη σε όλων τις καρδιές αυτή την περίοδο; Γιατί όλες οι ευχές μπορούν να πραγματοποιηθούν. Αν λοιπόν μπορούσες να ζητήσεις κάτι από τον Άγιο Βασίλη τι θα ήταν αυτό;

Ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως δεν υπάρχει αυτός ο κοκκινοφορεμένος κύριος, εκείνο όμως που τον φέρνει κάθε χρόνο στα σπίτια μας είναι η προσδοκία για λίγη μαγεία, η προσδοκία για ένα χαρούμενο νέο έτος αλλά και η λαχτάρα για αγάπη και πολλά χαμόγελα. Ακόμη κι αν τα φετινά Χριστούγεννα έχουν μια διαφορετική, πιο στενόχωρη όψη, υπάρχει η ελπίδα και δεν μπορεί να μας τη στερήσει κανένας κορονοϊός.

Γράφοντας ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη σίγουρα δεν έχεις την πεποίθηση πως θα φτάσει στα χέρια του και θα εκπληρώσει κάθε ευχή σου, ωστόσο μπορείς να πιστέψεις πως μπορεί να υπάρξει μια αλλαγή. Αναλογίσου λοιπόν πως γράφεις ένα γράμμα και κάθε ευχή μπορεί να εκπληρωθεί! Αν υποθέσουμε πάντως πως το γράμμα των Χριστουγέννων θα έφτανε στον παραλήπτη του για πρώτη και τελευταία χρονιά, αυτή η χρονιά θα ήταν σίγουρα το 2020.

«Άγιε Βασίλη, φέτος δεν θέλω δώρα. Φέτος θα ήθελα πραγματικά όλους τους φίλους σε ένα τραπέζι, να γελάνε τόσο δυνατά που να πονάνε τα μάγουλα τους και η ανάσα τους να σταματά για δευτερόλεπτα. Αυτό είναι δύσκολο, μπορείς όμως να τους φέρεις κοντά μετά τον κορονοϊό; Θα ήθελα να μπορώ να τους δώσω μεγάλες αγκαλιές, αγκαλιές που μπορούν να ενώσουν κάθε κομμάτι μιας ραγισμένης καρδιάς. Μακάρι κάθε παιδί, από κάθε γωνιά της γης να είχε μια ζεστή αγκαλιά να κουρνιάσει. Αν είναι δυνατόν θα ήθελα να πάρεις μακριά τον κορονοϊό με ένα μαγικό τρόπο και στη θέση του να φέρεις μια… πανδημία αγάπης! Τα συμπτώματά της θα ήθελα να είναι απεριόριστη λαχτάρα για αγκαλιές και φιλιά. Καθώς θα φεύγεις για τη νέα χρονιά πάρε μαζί σου και κάθε άγχος, φόβο και στενοχώρια που έφερε ο κορονοϊός και άφησε πίσω σου πολλά χαμόγελα και όνειρα!»

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved