Φτιάξε homemade μπάρες πρωτεΐνης με 2 super συνταγές

Θα γίνουν το αγαπημένο σου snack

Το κλειδί για ένα μακράς διαρκείας ικανοποιητικό σνακ είναι η πρωτεΐνη. Και τι καλύτερο από μπάρες πρωτεΐνης που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι; Καλές οι μπάρες που θα βρεις στο εμπόριο δεν λέμε, όμως γιατί να φορτώσεις τον οργανισμό σου με περιττή ζάχαρη και να μη φτιάξεις δικές σου, που θα ξέρεις ακριβώς τι περιέχουν;

Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Έχουμε δύο super συνταγές, για να φτιάξεις homemade μπάρες πρωτεΐνης μόνη σου.

Μπάλες πρωτεΐνης με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

Θα χρειαστείς:
2 φλιτζάνια ωμά αμύγδαλα
20 χουρμάδες αποξηραμένους και χωρίς κουκούτσι
1/4 φλιτζανιού και 2 κ.σ κακά σε σκόνη
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
3 κ.σ σιρόπι σφενδάμου
1/8 κ.γ αλάτι

Οδηγίες:

Βάλε τα αμύγδαλα στο μίξερ και άφησε τα να χτυπηθούν, ώσπου να αλεστούν τελείως. Πρόσθεσε τους χουρμάδες, το κακάο, το φυστικοβούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου και το αλάτι και άφησε τα να χτυπηθούν και αυτά.

Μόλις είναι έτοιμο, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, πάρε λίγη λίγη τη ζύμη και πλάσε τη σε μπαλάκια. Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο, ώσπου να τελειώσεις με όλη την ζύμη. Βάλε τα σε ένα μπολ ή δίσκο κι έπειτα τοποθέτησε τα στο ψυγείο για 30’ πριν τα σερβίρεις.

Μπάρες πρωτεΐνης με μπανάνα

Θα χρειαστείς:
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 μεσαίες, πολτοποιημένες μπανάνες
1/4 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου

Οδηγίες:

Ανακάτεψε το αλεύρι και τις μπανάνες μαζί σε ένα μπολ. Βάλε το φυστικοβούτυρο να ζεσταθεί παρέα με το σιρόπι σε ένα μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων. Συνδύασε τα δύο μείγματα μαζί και ανακάτεψε το, μέχρι να γίνει παχύρευστο.

Tip: Αν θες μπορείς να προσθέσεις και λίγες σταγόνες σοκολάτας για να το κάνεις πιο γλυκό. Με το χέρι σου, πάρε σιγά σιγά από το μείγμα και σχημάτισε τις μπάρες. Τοποθέτησε τις σε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και βάλε τις στο ψυγείο για 30’ ή έστω μέχρι να είναι σταθερές

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved