Τι να θέλει η γάτα σου να σου πει; Υπάρχει εφαρμογή για να την καταλάβεις

Έπρεπε κάποια στιγμή να γίνει και αυτό!

Τι θα έλεγες για μια εφαρμογή που μπορεί να καταλάβει όσα θέλει να σου πει το αγαπημένο σου κατοικίδιο; Η αλήθεια είναι πως με την τεχνολογία να αναπτύσσεται τόσο γρήγορα, όλα τα περιμένουμε! Μια νέα εφαρμογή υπόσχεται να μεταφράσει κάθε... νιαούρισμα της γάτας σου και να μεταφέρει στο κινητό σου την ακριβή λέξη ή φραση που προσπαθεί να σου μεταφέρει. Πώς λειτουργεί όμως και ποιος εμπνεύστηκε τη δημιουργία της;

Ένας πρώην μηχανικός της Amazon με το όνομα Javier Sanchez, φαίνεται να είναι ο… μεταφραστής κάθε κατοικίδιου! Όπως αναφέρεται στο people.com, o Javier δούλευε για το πρόγραμμα της Alexa του Amazon. Ο Sanchez αναπτύσσει αυτήν τη στιγμή μια εφαρμογή που ονομάζεται «MeowTalk», μια εφαρμογή που υπόσχεται να μεταφράσει όσα λέει η γάτα σου.

Μέσω της έρευνας, ο Sanchez και η ομάδα του διαπίστωσαν ότι οι γάτες έχουν εννέα διαφορετικές προθέσεις που προσπαθούν να μεταδώσουν στους ιδιοκτήτες τους, μέσα σε αυτές η επιθυμία για φαγητό, αλλά και η εκδήλωση πόνου.

Ο Sanchez προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τη γλώσσα των αγαπημένων μας αιλουροειδών και μέσα από την εφαρμογή θα έχουμε τη δυνατότητα να καταγράψουμε τους ήχους και να καταλάβουμε τι θέλει να μας πει. Στη συνέχεια, όποιος κατεβάζει την εφαρμογή, θα έχει την επιλογή να τελειοποιήσει αλλά και να… «εκπαιδεύσει» την εφαρμογή σύμφωνα με κάθε νιαούρισμα του κατοικίδιου του. Οι ιδιοκτήτες μπορούν επίσης να αφήνουν τα σχόλιά τους στην εφαρμογή σχετικά με την ακρίβεια των μεταφράσεών της. Το «MeowTalk» αν και είναι διαθέσιμο για λήψη, βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη και συνεχώς βελτιώνεται, όπως όλα δείχνουν όμως, μιλάμε για μια αρκετά υποσχόμενη εφαρμογή.



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved