Είσαι μοναχοπαίδι; Δες πώς αυτό επηρεάζει την προσωπικότητα σου

Αναγνωρίζεις τον εαυτό σου σε αυτά τα στοιχεία;

Πριν από κάποιο χρονικό διάστημα σου γράψαμε για το πώς η σειρά με την οποία έχεις γεννηθεί επηρεάζει την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σου. Τι γίνεται όμως σε αυτές τις περιπτώσεις που είσαι μοναχοπαίδι και δεν έχεις άλλα αδέρφια πριν ή μετά από εσένα; Παίζει διαφορετικό ρόλο αυτό;

Η απάντηση είναι ναι. Και για να σε ξεαγχώσουμε το ότι είσαι μοναχοπαίδι δεν είναι κακό, ούτε σε κάνει κακομαθημένη. Τα παιδιά που είναι μόνα τους και δεν έχουν αδέρφια τα χαρακτηρίζει υπερβολική ωριμότητα.

Τα μοναχοπαίδια, όσο μεγαλώνουν είναι περισσότερο σαν ενήλικες, παρά σαν παιδιά, κάτι που τα κάνει εξαιρετικά ώριμα για την ηλικία τους. Επειδή δεν χρειάζεται να «μοιράζεσαι» τους γονείς σου, έχεις επίσης μεγάλη προσοχή και συχνά υψηλή αυτοεκτίμηση. Τα μοναχοπαίδια έχουν την τάση να τα πηγαίνουν καλά στο σχολείο και να είναι πολύ οργανωμένα. Εντούτοις, μπορεί να δυσκολευτείς στο να μοιράζεσαι και να συνεργάζεσαι με άλλα άτομα σε μια ομάδα, και αυτό επειδή είσαι συνηθισμένη να κάνεις πράγματα ανεξάρτητα χωρίς αδέλφια.

Διάβασε ακόμη: Πώς η σειρά γέννησής σου επηρεάζει την προσωπικότητά σου;

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved