3 tips για να επιβιώσεις στο εορταστικό οικογενειακό τραπέζι

Τα πράγματα είναι δύσκολα τέτοιες μέρες

Οι γιορτές –οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές- είναι ίσως η πιο ωραία εποχή του χρόνου. Δεν έχεις σχολείο, βγαίνεις πιο συχνά με τις φίλες σου, βλέπεις μακρινούς συγγενείς και το κυριότερο; Παίρνεις χαρτζιλίκι από τους περισσότερους θείους –εάν δεν είσαι πια σε ηλικία για να πεις τα κάλαντα-. Φυσικά όμως υπάρχουν και κάποια αρνητικά, τα οποία δύσκολα μπορείς να αποφύγεις.

Αυτές οι μέρες ενδείκνυνται για οικογενειακές συγκεντρώσεις, από τις οποίες δύσκολα μπορείς να λείπεις. Και σε αυτές τις συγκεντρώσεις δεν περνάς και πολύ καλά είναι η αλήθεια γιατί ως μεγαλύτερη όλοι εστιάζουν επάνω σου και σε βομβαρδίζουν με ένα κάρο ερωτήσεις, που μεταξύ μας τώρα δεν θες να απαντήσεις. Πώς λοιπόν βγαίνεις αλώβητη από αυτές τις οικογενειακές συγκεντρώσεις;

Σου έχουμε 3 tips:

Κάνε το να μοιάζει με παιχνίδι

Η θεία σου που μένει εκτός πόλης έχει να σε δει κάποια χρόνια, οπότε θα παίξει μαζί σου τις 20 ερωτήσεις μόλις σε δει στο δείπνο. Πώς πάει το σχολείο; Πώς είναι οι βαθμοί σου; Θα ακούσεις αυτές τις ερωτήσεις αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οπότε αποδέξου το. Μπορείς να κρατήσεις σημειώσεις στο κινητό σου για το πόσες φορές σου έκαναν τις ίδιες ερωτήσεις και αν έχεις αδέρφια μπορείς να το κάνεις κάτι σαν διαγωνισμό. Ποιος θα κερδίσει στο τέλος;

Γέλα όσο μπορείς

Οι γονείς σου μπορεί να κάνουν κάτι και να ντραπείς. Τα ξαδέρφια σου μπορεί να κάνουν ακατάλληλα πράγματα, οι θείες και οι θείοι σου θα κουτσομπολεύουν, αλλά μην αφήσεις τα πράγματα αυτά να σε επηρεάσουν. Αντ' αυτού, φρόντισε να δεις αυτό το δείπνο σαν μια παράσταση κωμωδίας. Όλοι στην οικογένειά σου έχουν το δικό τους ρόλο. Κάθισε αναπαυτικά και απόλαυσέ το. Ποιος ξέρει; Ίσως μέχρι το τέλος της βραδιάς δώσεις κι εσύ τη δική σου παράσταση.

Διασκέδασέ το

Το πιο σημαντικό είναι να προσπαθήσεις να διασκεδάσεις σε αυτό το δείπνο. Αν πας με το σκεπτικό «τους μισώ όλους και βαριέμαι», πιθανότατα δεν θα περάσεις μια ωραία νύχτα. Προσπάθησε να αποδεχτείς το γεγονός πως αυτοί οι άνθρωποι είναι συγγενείς σου και δείξε ενδιαφέρον στο να τους γνωρίσεις καλύτερα. Ίσως ανακαλύψεις πως τελικά δεν είναι και τόσο κακοί άνθρωποι –που σίγουρα δεν είναι- και περάσεις καλά μαζί τους.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved