5 ταινίες που θέλουμε να βλέπουμε κάθε Χριστούγεννα

Νοσταλγία, αγάπη, όμορφα μηνύματα. Ό,τι σημαίνουν αυτές οι γιορτινές ημέρες.

Θυμάμαι που από μικρή έβαζα να δω ταινίες τα Χριστούγεννα. Πάντα μου άρεσε να τις παρακολουθώ, αλλά εκείνες τις ημέρες, κάτι το εορταστικό κλίμα κάτι αυτή η πιο cozy ατμόσφαιρα, μου άρεσε να χώνομαι κάτω από την κουβέρτα μου, να κλείνω τα μεγάλα φώτα, να αφήνω μόνο αυτά του δέντρου και να αποσύρομαι για μερικές ώρες. Δεν περίμενα να θέλει κάποιος δικός μου απαραίτητα, γιατί εκείνοι βαριόντουσαν. Απλώς πήγαινα στο video club -αυτά είχαμε τότε- διάλεγα 4-5 και τις μοίραζα τις μέρες που δεν είχα σχολείο ανάλογα με τα κέφια μου.

Ενώ, όμως, η λίστα ήταν μεγάλη και κάθε φορά ανανεωνόταν με νέες επιλογές, πέντε ταινίες κατάφεραν να είναι σταθερά στις επιλογές μου κάθε χρονιά. Θα πω ότι πλέον είναι στη λογική του lucky charm ακα γούρι.

Μόνος στο Σπίτι




Ναι, κλισέ, αλλά καθόλου δε με νοιάζει. Ο Kevin μπορεί να ήταν το παιδί που αποτελεί τον τρόμο κάθε γονιού -από την άποψη του ότι δεν ήξερες πότε και τι θα εμπνευστεί το φανταστικό μυαλό του-, όμως, για εμένα ήταν το cool τυπάκι που με έκανε να γελάω με τις αταξίες του. Υ.Γ. Άσε που όλοι λίγο ή πολύ φανταζόμασταν πώς μπορεί να είναι να έχουμε για μερικές μέρες το σπίτι χωρίς γονείς.

A Christmas Carol




Πάντα με έπιανε λίγο η ψυχή μου με αυτήν την ταινία. Αυτός ήταν και κατά έναν τρόπο ο στόχος της, βέβαια. Να προβληματίσει όχι μόνο τον Εμπενίζερ αλλά και τον κόσμο που παρακολουθούσε το πώς έγινε η ζωή του με τις επιλογές που έκανε. Οικογενειακή, χριστουγεννιάτικη, με μηνύματα. Τέλεια.

The Holiday




Εντελώς διαφορετικής λογικής από τις παραπάνω ταινίες, η συγκεκριμένη διηγείται την ιστορία δύο κοριτσιών που αποφασίσουν να ανταλλάξουν σπίτια για την εορταστική περίοδο. Φυσικά και μαζί με το holiday spirit υπάρχουν έρωτες που απρόσμενα κάνουν την εμφάνισή τους. Για να μην πούμε για την Cameron Diaz και τον Jude Law που λατρεύουμε.

Parent Trap




Lindsay Lohan εις διπλούν στα πολύ νιάτα της να υποδύεται τα δίδυμα Annie και Hallie που μεγάλωσαν χωριστά από έναν βιολογικό γονιό. Όταν ανακαλύπτουν τι έχει συμβεί σε ένα summer camp, ας πούμε ότι κάνουν τα πάντα για να ενώσουν τους βιολογικούς τους γονείς. Μπορούσαμε να φανταστούμε τότε ότι η Lohan θα είχε μεγάλη καριέρα μπροστά της. Η ταινία, από την άλλη, δεν είναι και τόσο χριστουγεννιάτικη, αλλά αποπνέει όλη αυτήν την αγάπη και τη νοσταλγία της εποχής.

How the Grinch Stole Christmas




Αυτό το ον είναι λίγο creepy στην όψη. Ψέματα δε θα πούμε. Ωστόσο, η θέλησή του να καταστρέψει τα Χριστούγεννα -όχι ότι συμφωνούμε- γίνεται κάπως αστεία, ίσως και λίγο εκνευριστική σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά κατάλαβες. Εμείς τον αγαπάμε τον Grinch.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved