Τα φετινά Χριστούγεννα θα είμαστε Μόνοι στο Σπίτι! Αλλά και τι πειράζει;

Η αλήθεια είναι πως τα φετινά Χριστούγεννα δεν τα περιμέναμε έτσι… 

Εκεί που έχουμε συνηθίσει σε μεγάλα τραπέζια με συγγενείς και φίλους, τώρα… 9 άτομα και πολλά μας είναι. Οκ, ‘’μια χρονιά είναι θα περάσει’’ δυσανασχετώντας πολλοί λένε, εγώ πάλι δεν το βλέπω έτσι! Σαφώς και θα περάσει, όπως περνάνε όλα, το θέμα είναι όμως να περάσουν όμορφα, οικογενειακά και με πίστη για τα καλύτερα που θα έρθουν. Είναι στο χέρι μας να μην αφήσουμε την κατάσταση αυτή που ζούμε να μας καταβάλει ακόμα περισσότερο και τα Χριστούγεννα, αφού κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι τα περιμένουμε με τόση ανυπομονησία για να νιώσουμε αυτή την μαγεία, που αν μη τι άλλο, μπορεί να συνεπάρει ακόμα και τον πιο δύσπιστο.

Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ πλήρως ότι η ψυχολογία και η διάθεση δεν είναι η ίδια με τις υπόλοιπες χρονιές. Κυριεύει παντού το άγχος, το αβέβαιο αύριο, το «τι θα ξημερώσει πάλι», το «πού θα τραβήξει όλη αυτή η κατάσταση», το «πότε επιτέλους θα επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας»; Πολλά τα ερωτήματα που βασανίζουν το μυαλό μας και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όμως για να σκεφτούμε λίγο λογικά. Κάθοντας και αναρωτώντας για όλα αυτά, τι μπορεί να αλλάξει μόνο με την σκέψη μας; Τίποτα!



Ίσα ίσα θα μαυρίσει περισσότερο η ψυχή μας και θα είμαστε μες την αρνητικότητα και θλίψη για κάτι που δυστυχώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Αυτό λοιπόν που μπορούμε να κάνουμε είναι να το δούμε λίγο διαφορετικά και να βρούμε τρόπους να εκμεταλλευτούμε αυτή την συνθήκη, ο καθένας προς όφελός του.

Έτυχε προσφάτως στην καθημερινή μου μετακίνηση, νούμερο 6 παρακαλώ (για όσους το έχουν ξεχάσει, που δεν νομίζω ότι είναι πολλοί) να ακούσω μια συζήτηση περνώντας δίπλα από δύο κυρίες όπου έλεγε η μια στην άλλη: «Εγώ αποφάσισα φέτος να μην στολίσω καθόλου, γιατί, ποιος θα τα δει; Αφού μόνοι μας θα είμαστε. Μια μέρα είναι θα περάσει.» Και της απαντά η φίλη της: «Δίκιο έχεις, άλλη όρεξη δεν είχαμε».

Εγώ έχοντας ακούσει το διάλογο αυτόν, επιστρέφω εκνευρισμένη σπίτι και κατεβάζω από το πατάρι ό,τι είχε απομείνει από στολίδια και το μετατρέπω σε χριστουγεννιάτικο θέρετρο. (Μεταξύ μας , ξεπέρασε ακόμα και το σπίτι του Κέβιν στο περίφημο «Home Alone».) Αυτός νομίζω είναι και ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης που βιώνουμε. Όπως και ο Κέβιν, παρότι ήταν ολομόναχος στο σπίτι, επέλεξε να μην το βάλει κάτω και να ζήσει την πιο όμορφη και ‘’ζεστή’’ περίοδο του χρόνου όπως της άρμοζε. Μαγευτικά!

Άλλωστε, τα Χριστούγεννα είναι αυτά που μας γεμίζουν περισσότερο από κάθε τι, ελπίδα για όλα όσα θέλουμε και νιώθουμε. Θα μας φέρουν μια νέα χρονιά. Θα σβήσουμε όσα μας πλήγωσαν, μας πόνεσαν και δοκίμασαν τις αντοχές μας και θα περιμένουμε το νέο αυτό έτος να μας φέρει αυτά που δεν μας έφερε το προηγούμενο και να σβήσει τα ερωτηματικά που ίσως αυτό αφήσει.

Θυμήσου, αγάπη υπάρχει περίσσια εκεί έξω τέτοιες μέρες ειδικά. Δέξου την και μαζί με αυτήν δέξου και τις ευχές των Χριστουγέννων. Προσπάθησε να βρεις το αστέρι που θα σου χαμογελάσει πρώτο και κάνε την δική σου ευχή. Να ξέρεις θα πιάσει, γιατί είναι Χριστούγεννα και οι ευχές πάντα πιάνουν.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved