11 ανέξοδες ιδέες για να περάσεις τέλεια τον ελεύθερο χρόνο σου!

Το τζάμπα ζει στην εποχή της ακρίβειας..

Ας είμαστε ρεαλιστές. Στις μέρες που ζούμε υπάρχει μια έντονη οικονομική κρίση όπου οι τσέπες όλων των ηλικιών τη βιώνουν. Αλλά είμαστε και νέα παιδία και είναι λογικό να θέλουμε να βγούμε έξω με τους φίλους μας και να διασκεδάσει η ψυχούλα μας. Και μπράβο μας για αυτό.

Όταν όμως ακούς τη λέξη διασκέδαση το μυαλό σου τρέχει αμέσως στα έξοδα. Και κακά τα ψέματα δεν μπορείς να ζητάς και συνέχεια από τους γονείς σου. Μπορείς; Τι θα κάνεις ,λοιπόν, θα κλειστείς σε μία " γυάλα" και δε θα ζήσεις τίποτα; Ή θα βρεις εναλλακτικούς τρόπους για να διασκεδάσεις και να περάσεις εποικοδομητικά τον χρόνο σου;

Επειδή είμαι σίγουρη πως θα επιλέξεις το τελευταίο! Παρακάτω σου έχω μερικές ιδέες για να γεμίσεις τον ελεύθερο χρόνο σου χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις τα χρήματά σου.

Κάνε γυμναστική.

Αν έχεις συνδρομή στο γυμναστήριου εκμεταλλέψου την. Αν πάλι όχι, τότε μπορείς να πας για περπάτημα, για τρέξιμο ή για ποδήλατο με τις φίλες σου (αν βαριέσαι μόνη σου). Η γυμναστική θα σε τονώσει, θα σου ανεβάσει τη διάθεση και θα κάνει καλό στην φυσική σου κατάσταση. Να πείσεις και τις φίλες σου να έρθουν μαζί. Θα περάσετε σούπερ.

Παρακολούθησε ένα δωρεάν μάθημα ή σεμινάριο.

Γιατί όχι; Βρες κάτι που σε ενδιαφέρει και θέλεις να το παρακολουθήσεις και κάνε το δωρεάν. Υπάρχουν πολλά προγράμματα για τη ηλικία σου αλλά και τα ενδιαφέροντά σου.

Επισκέψου ένα μουσείο.

Μπορεί να έχεις επισκεφτεί διάφορα μουσεία με το σχολείο αλλά υπάρχουν στην πόλη πολλά ακόμα για να τα επισκεφτείς ένα Σάββατο με την παρέα σου. Ψάξε και για τις ημέρες με δωρεάν είσοδο.

Δες φίλους ή συγγενείς.

Ακόμα και στην γιαγιά σου μπορείς να περάσεις τέλεια και πού ξέρεις ίσως και να έχεις και τα τυχερά σου. Ναι, για αυτό το extra χαρτζιλίκι λέω.

Παίξε επιτραπέζια παιχνίδια.

Κλισέ αλλά ναι! Μάζεψε τις φίλες σου και οργανώστε βραδιές με επιτραπέζια παιχνίδια γύρω από το τζάκι (εδώ χρειάζεται η βοήθεια των γονιών). Είναι από τις καλύτερες ιδέες για να διασκεδάσετε και να μην ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ!

Πήγαινε μια βόλτα στη φύση.

Οργάνωσε και πήγαινε μια βόλτα με την οικογένεια σου στο Σταύρος Νιάρχος ή στο Μπάφι. Πηγαίνετε για πεζοπορία ή μια βόλτα στην παραλία (είναι πιο ειδυλλιακά από όσο φαντάζεσαι τώρα τον χειμώνα).

Διοργάνωσε ένα dinner party.

Zήτα από την παρέα σου να βοηθήσει σε φαγητά και αναψυκτικά. Ας φέρει ο καθένας το κατιτίς του και θα έχετε ένα τέλειο μπουφέ. Βάλτε μουσική και περάστε καλά. Χορέψτε μέχρι να κουραστείτε. Και ακόμα παραπάνω.

Karaoke Party

Οργάνωσε ένα karaoke party στο σπίτι σου! Κάλεσε τους κολλητούς σου και ξεδιπλώστε τα μουσικά σας ταλέντα.

Ασχολήσου με την κηπουρική.

Ακόμα κι αν διαθέτεις μία μικρή βεράντα με φυτά δώσε τους λίγη φροντίδα και περιποιήσου τα. Αν πάλι είσαι από τις τυχερές που μένουν σε μονοκατοικία με κήπο, τότε οι επιλογές είναι άπειρες.

Βόλτες με τον τετράποδο φίλο σου!

Αν έχεις σκύλο εκμεταλλέψου τον και βγάζε τον πιο συχνά βόλτα από το συνηθισμένο! Θα κάνεις καλό και σε εκείνον αλλά και στον εαυτό σου! Μη αρκεστείς στη συνηθισμένη βόλτα του τετραγώνου. Μπορείς να επισκεφτείς και τα πάρκα της γειτονιάς και να μετρήσεις μερικά χιλιόμετρα.

It’s movie time

Ναι ναι ξέρω! Άλλο ένα κλίσε στη λίστα. Οι ταινίες, όμως, είναι από τα πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι και να περάσεις καλά χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ από το χαρτζιλίκι σου!

Να θυμάσαι! Η ευτυχία κρύβεται στα μικρά πράγματα, αφού μπορείς να περάσεις όμορφα χωρίς να οδηγηθείς σε υπερβολές.

Καλή διασκέδαση!

Διαβάστε Επίσης: 8 τρόποι για να χουχουλιάσεις στο σπίτι μια κρύα ημέρα!

Είναι Παρασκευή και σου έχω 5 ιδέες για να περάσεις καλά στο σπίτι

Να τι να φορέσεις στο πρώτο ραντεβού ανάλογα με την περίσταση!

Όλα όσα θα πρέπει να ξέρεις πριν βάψεις τα μαλλιά σου για πρώτη φορά!

9 περίεργα Χριστουγεννιάτικα έθιμα που συναντάς στον κόσμο

Πράγματα που κάνεις λάθος και επιδεινώνουν την ακμή σου!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved