Γιατί οι ταινίες του Σκοτεινού Ιππότη ήταν τόσο καλές;

Υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος πίσω από αυτό.

Έστω και λίγο σινεφίλ να είσαι, δύσκολα δεν έχεις δει τις ταινίες του Σκοτεινού Ιππότη. Ο Christopher Nolan έκανε καταπληκτική δουλειά στο δημιουργικό και εκτελεστικό κομμάτι και το αποτέλεσμα ήταν τρεις από τις καλύτερες και ποιοτικότερες ταινίες που κυκλοφόρησαν ποτέ ειδικά όσον αφορά σε χαρακτήρες κόμικς. Τόσο καλές που, ακόμα και σήμερα, χρόνια μετά την προβολή τους και με την τεχνολογία να εξελίσσεται όλο και περισσότερο, να τις αναφέρουμε με την πρώτη ευκαιρία σε συζητήσεις.

Όλη αυτή η υπεροχή φυσικά και είχε να κάνει με το σύνολο των παραγόντων γύρω από την ταινία. Υπήρχε εξαιρετική μουσική -Thank you, Hans Zimmer-, απίστευτο cast, όσο σκοτεινή σκηνοθεσία έπρεπε, και η λίστα συνεχίζεται. Για να γίνουν, όμως, αυτά και να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός, το «μυστικό» ερχόταν δια στόματος Nolan.

Αν αυτός ο άνθρωπος δεν είχε κάνει την κάθε μία από τις επιλογές που έκανε, πολύ πιθανό να μην είχαμε τις ταινίες που έχουμε σήμερα. Ο ίδιος ο δημιουργός αποκάλυψε σε ένα virtual φόρουμ με το 92y το μεγάλο πλεονέκτημα που υπήρχε τότε και μπόρεσε να κάνει τις ταινίες.



«Το άλλο πλεονέκτημα που είχαμε τότε ήταν ότι μπορούσες να πάρεις περισσότερο χρόνο μεταξύ των sequels. Όταν κάναμε το ‘Batman Begins’, δεν ξέραμε ότι θα κάναμε ένα και πήρε τρία χρόνια να το κάνουμε και, μετά, τέσσερα χρόνια πριν το επόμενο. Είχαμε την πολυτέλεια του χρόνου. Δεν το ένιωθες σαν μηχανή, μία μηχανή εμπορίου για το στούντιο. Όσο αυτό το είδος γίνεται τόσο επιτυχημένο, αυτές οι πιέσεις γίνονται μεγαλύτερες και μεγαλύτερες. Ήταν η σωστή στιγμή»

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved