6 περίεργα facts για τα ζώα που θα σε κάνουν να τα λατρέψεις περισσότερο

Πριν πεις «αποκλείεται» διάβασε αυτά.

Πρέπει να παραδεχθείς ότι το ζωικό βασίλειο αποδεικνύεται πολλές φορές μαγικό και αυτό ακριβώς θα έρθουμε να σου αποδείξουμε και σήμερα με αυτό το άρθρο. Τα ζώα είναι όντως πολύ πιο έξυπνα από ό,τι φαίνονται και υπάρχουν καθημερινές κινήσεις τους που μας προξενούν περιέργεια.

Υπάρχουν κάποια facts τα οποία θα εξάψουν την περιέργεια σου αλλά και θα σε ενθουσιάσουν στο έπακρον. Ξέρεις εσύ σε τι συχνότητα βουίζουν οι μύγες; Ξέρεις τι λένε τα στοιχεία όσον αφορά την εξημέρωση των αγαπημένων μας αιλουροειδών; Κάθεσαι; Τα περιστέρια είναι πολύ πιθανόν να κάνουν καλύτερους αριθμιτικούς υπολογισμούς από εσένα.

Τα παλαιότερα στοιχεία των εξημερωμένων γατών χρονολογούνται πριν 9.500 χρόνια.
Οι γάτες είναι ένα από τα αγαπημένα κατοικίδια των ανθρώπων χιλιάδες χρόνια τώρα. Τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι εξημερώνουν γάτες εδώ και 9.500 χρόνια. Απόδειξη αυτού ήρθε το 2004 όταν ανακαλύφθηκαν τα οστά μιας γάτας στο νεολιθικό χωριό Shillourokambos της Κύπρου. Η θέση της γάτας στο έδαφος ήταν δίπλα στα οστά ενός ανθρώπου. Η παρόμοια κατάσταση τους υποδηλώνει ότι θάφτηκαν μαζί.

via GIPHY

Οι αγελάδες αν βαφτούν με ρίγες που μοιάζουν με εκείνες της ζέβρας ίσως να αποφύγουν το δάγκωμα από μύγες.
Σύμφωνα με μια μελέτη του 2019 που δημοσιεύθηκε στο PLOS One, ο αριθμός δαγκώματος από μύγες σε ιαπωνικές μαύρες αγελάδες βαμμένες με ασπρόμαυρες ρίγες ήταν σημαντικά χαμηλότερος από εκείνες που δεν ήταν βαμμένες.

Διάβασε περισσότερα στη gallery.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved