Φοβάσαι τους καθηγητές σου; 4 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να αρχίσεις να τους μιλάς

Δεν φαντάζεσαι πόσο απλό και εύκολο είναι

Οι καθηγητές σου στο σχολείο και στο φροντιστήριο, είναι τα άτομα αυτά, με τα οποία έρχεσαι περισσότερο σε επαφή όταν θέλεις να ρωτήσεις κάτι για κάποια άσκηση που δεν κατάλαβες ή όταν θέλεις να κάνεις ξανά ένα τεστ στο οποίο απέτυχες. Ωστόσο εσένα αυτό μπορεί να σου φαίνεται ως το πιο τρομακτικό πράγμα στον κόσμο.

Κρατούν τον βαθμό σου στα χέρια τους, και ας είμαστε ειλικρινής, δεν είναι όλοι οι δάσκαλοι πολύ καλοί. Όμως είτε το πιστεύεις, είτε όχι, το να μιλάς με ενήλικες, είναι μία ικανότητα, την οποία είναι σημαντική να έχεις. Αν ωστόσο φοβάσαι να τον πλησιάσεις γιατί δείχνει τρομακτικός, εμείς σου έχουμε 4 tips που ίσως μπορούν να σε βοηθήσουν.

Είναι και αυτοί άνθρωποι
Οι καθηγητές σου είναι ακριβώς όπως κι εσύ. Κάνουν λάθη, έχουν συναισθήματα και έχουν και ζωή έξω από το σχολείο. Είναι φυσιολογικοί άνθρωποι. Οπότε όταν τους πλησιάζεις με σεβασμό για κάποιο πρόβλημά σου, και θα σε καταλάβουν, και θα σε βοηθήσουν.

Θυμήσου πως θέλουν να σε βοηθήσουν
Ο δάσκαλος σου, δεν έγινε δάσκαλος γιατί απλά ήθελε να ακούει τη φωνή του όλη μέρα. Είναι προφανές πως ακολούθησε αυτό το επάγγελμα γιατί θέλει να βοηθάει τα παιδιά να επιτύχουν στο σχολείο. Οπότε μην πηγαίνεις με αρνητικές διαθέσεις.

Δείξε ότι ενδιαφέρεσαι
Οι δάσκαλοι σέβονται τους μαθητές που προσπαθούν να πετύχουν και το δείχνουν. Το να μιλάς δεν δείχνει μόνο πως παίρνεις πρωτοβουλίες, αλλά και πως νοιάζεσαι για τους βαθμούς σου και γι’ αυτά που σου διδάσκουν.

Να είσαι ευγενική
Και προφανώς αυτό δεν αφορά μόνο τους καθηγητές σου, αλλά όλους όσους συναναστρέφεσαι. Χρησιμοποίησε λέξεις όπως, «παρακαλώ, ευχαριστώ, κύριε, κυρία» κ.ο.κ., όταν τους μιλάς. Μη φωνάζεις, μη μιλάς με ειρωνεία και μην υψώνεις το βλέμμα σου στον ουρανό κάθε φορά που μιλάς μαζί τους. Να φέρεσαι με σεβασμό, όπως ακριβώς θα ήθελες να κάνουν και σε σένα αν ήσουν καθηγήτρια.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved