Πώς να προστατεύεις τον εαυτό σου όταν βγαίνεις με τις φίλες σου

Η πανδημία υπάρχει, γι' αυτό και πρέπει να πάρεις κάποια μέτρα.

Το να αναφέρουμε για χιλιοστί φορά την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε είναι μάλλον περιττό. Τους τελευταίους μήνες, ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με μία έναν εχθρό, για τον οποίο καθόλου δεν είχε προετοιμαστεί. Οπότε, τι κάνουμε τώρα; Μάσκες, κοινωνικές αποστάσεις, συχνή απολύμανση και ψυχραιμία μέχρι να διευθετηθεί το θέμα για όλους μας.

Μέχρι να γίνει, όμως, αυτό, δεν είναι ότι η ζωή σου θα σταματήσει και δεν πρέπει να το βλέπεις έτσι. Ναι, δεν είναι το ιδανικό, αλλά μπορείς να περάσεις όμορφα με τις φίλες σου, δίνοντας έμφαση στην προσοχή και περιορίζοντας την έκθεσή σου σε κινδύνους.

Πες, λοιπόν, ότι είναι η μέρα για να κανονιστεί ένα friends night out. Είπατε να μην καθίσετε πάλι στο σπίτι, αλλά να επιλέξετε έναν χώρο κάπου έξω, όπως, για παράδειγμα, ένα εστιατόριο ή ένα κατάστημα με ρούχα. Ποια είναι τα tips που θα σε βοηθήσουν να περάσεις τέλεια στην έξοδο και να προσέξεις, παράλληλα, και τον εαυτό σου.

  1. Αρχικά, έχε πάντα μαζί σου τη μάσκα. Δεν ξέρεις τι συνωστισμό πρόκειται να πετύχεις. Αν υπάρχει μεγάλο πλήθος, σοφότερο θα ήταν να αποχωρήσετε και να επισκεφτείτε ένα άλλο μαγαζί. Όπως και να ‘χει, όμως, υπάρχουν σημεία, όπως το μπάνιο, η αναμονή για το τραπέζι, το ασανσέρ ή το μπάνιο, με λιγότερα τετραγωνικά, που καλό θα ήταν να φοράς τη μάσκα σου.

  2. Όπως δεν πρέπει να ξεχνάς τη μάσκα, έτσι και το αντισηπτικό πρέπει να το έχεις στο μυαλό σου, κάτι σαν το κινητό σου. Και γιατί το λέμε αυτό; Γιατί ξέρουμε ότι δεν πρόκειται κάποιος να βγει από το σπίτι χωρίς το κινητό στα χέρια ή στην τσάντα. Χρησιμοποίησέ το με το που πιάσεις οποιαδήποτε επιφάνεια, όπως ένα πόμολο, κάποιο τραπέζι, τα χρήματα, ώστε να απομακρυνθεί κάθε μικρόβιο.

  3. Μην ακουμπάς το πρόσωπό σου. Αυτό ισχύει είτε μιλάμε για έξοδο σε κάποιο εστιατόριο είτε και γενικά. Ακόμα και να έχεις ακουμπήσει κάπου που δε θα έπρεπε, αν δεν αγγίξεις το πρόσωπό σου ή κάποια πηγή εισόδου μικροβίων, μπορείς ακόμα να το σώσεις.

  4. Προσπάθησε να μην έρχεσαι σε κοντινή απόσταση με άτομα τα οποία δεν εμπιστεύεσαι, υπό την έννοια του κατά πόσο προσέχει εξ ίσου όπως εσύ.

Γενικά, να έχεις στο μυαλό σου ότι η κατάσταση θέλει ψυχραιμία και για τα υπόλοιπα θα βρεθεί η λύση.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved