Βρήκαμε ποιος κρύβεται πίσω από το insta account greek_sayings

Είσαι και εσύ ένας από τους 65χιλ. followers;

Δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσεις ένα προφίλ στο instagram σήμερα, πόσο εύκολο είναι όμως να «ανοίξεις» ένα επιτυχημένο account, με περισσότερους από 60 χιλιάδες followers και χιλιάδες κοινοποιήσεις των δημοσιεύσεών σου; Ναι, αυτό είναι ένα επίτευγμα που λίγοι έχουν καταφέρει και μέσα στα προφίλ που έχουμε ξεχωρίσει είναι και εκείνο, ενός μυστηριώδη τύπου, με καλή αίσθηση του χιούμορ και... μπόλικο ενδιαφέρον.

Το insta account που έχει τραβήξει τα βλέμματα πολλών το τελευταίο διάστημα είναι εκείνο με το όνομα greek_sayings και σίγουρα έχεις δει αναδημοσιεύεις φίλων σου με αστεία στιχάκια, μεταφρασμένα στα αγγλικά. Οι ακόλουθοι αγγίζουν τους 65 χιλιάδες και αυτός ο αριθμός πρέπει να σου πούμε ότι αυξάνεται καθημερινά. Το μυστικό της επιτυχίας; Ατάκες και εκφράσεις ελληνικές, μεταφρασμένες όμως στα αγγλικά!

Καταλαβαίνεις ότι δε θα γινόταν να το αφήσουμε αυτό έτσι, αποφασίσαμε λοιπόν να ψάξουμε και να βρούμε το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την ιδέα αλλά και δημιουργία αυτού του προφίλ και ναι, τα καταφέραμε. Το όνομά του είναι Τάσος και οι απαντήσεις του, καθόλου αναμενόμενες. Μπορείς να φανταστείς ποια ήταν η ιδέα πίσω από τη δημιουργία του @greek_sayings; Άσε λοιπόν τα λόγια και διάβασε παρακάτω την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο TeenQueen ο Τάσος και το... @greek_saying.

greek sayings 4

1.Τελικά ποιος κρύβεται πίσω από το account @greek_sayings;
Κρύβεται κάποιος που μπορεί να έχεις καθίσει δίπλα του σε ένα καφέ ή στην ίδια παρέα και να μην το ξέρεις. Για την ακρίβεια αρκετοί γνωστοί και φίλοι μου δεν γνώριζαν ότι είναι δική μου αυτή η σελίδα, δεν με πιστεύουν όταν τους το είπα.

2.Πες μας λίγα λόγια για εσένα.
Έπαιζα για πολλά χρόνια σε αρκετά γνωστά μαγαζιά μουσική σαν DJ και εξακολουθώ να ακούω πολλή μουσική. Όπως οι περισσότεροι, μου αρέσει να βλέπω ξένες σειρές και ταινίες. Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, (πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθεις πράγματα) και αγαπώ ό,τι έχει να κάνει με τη θάλασσα.

3.Με τι άλλο ασχολείσαι εκτός από το να διαχειρίζεσαι και να ανανεώνεις το προφίλ στο instagram;
Εργάζομαι σε μια πολυεθνική, σε ένα αρκετά δημιουργικό τμήμα, ως video producer.

4.Πώς προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας αυτού του προφίλ; Τι ήταν αυτό που σε ενέπνευσε;
Πριν από 11 χρόνια έγραφα όλες αυτές τις εκφράσεις στο προσωπικό μου προφίλ. Μάλιστα για να μη χαθούν έφτιαξα ένα group στο facebook- δεν υπήρχαν τότε οι σελίδες- το οποίο υπάρχει ακόμη και προσκάλεσα τους φίλους μου. Εννοείται πως κάποια στιγμή το παράτησα και το ξέχασα. Όταν πριν από 3 χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας είπε το «we ate the camel and we left the queue» μπήκα να το ξαναδώ. Όπως είναι λογικό είχαμε μείνει στο group 2 άτομα και τότε σκέφτηκα ότι είναι κρίμα να πάει τόση «γνώση» χαμένη. Έτσι λοιπόν δημιούργησα τη σελίδα στο instagram.

greek sayings 8

5.Ήταν η πρώτη ιδέα αυτή με τις μεταφράσεις γνωστών παροιμιών και φράσεων-αν μπορώ κάπως να το πω- ή είχες και άλλες ιδέες που τελικά έκλεισες στο συρτάρι;
Ναι, δεν είχα κάτι άλλο στο μυαλό μου.

6.Πόσο καιρό υπάρχει ανοιχτό αυτό το acount;
Από τον Οκτώβριο του 2017.

greek sayings 2

7.Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχεις περισσότερους από 65χιλ. followers. Είχες φανταστεί αυτή την εξέλιξη όταν δημιούργησες το προφίλ;
65χιλ στο Instagram και 85χιλ στο Facebook. Όχι, σε καμία περίπτωση δεν το είχα φανταστεί.

8.Τι μηνύματα λαμβάνεις από τους followers σου;
Τα περισσότερα μηνύματα αφορούν εκφράσεις στα αγγλικά. Κάποιες εκφράσεις έχουν ήδη γίνει, κάποιες είναι έτοιμες και απλά είναι στην ουρά, εννοείται πως κάποιες ούτε που μου έχουν περάσει από το μυαλό και τις βάζω σε «λίστα αναμονής». Γενικά προσπαθώ να απαντώ σε όλα τα μηνύματα που μου στέλνουν.

9.Σου έχουν στείλει πoτέ αρνητικά μηνύματα; Ή μηνύματα... «παρατηρήσεων»;
Λίγα αλλά ναι. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών αφορά συντακτικά λάθη που όμως αυτή είναι και η ουσία του account.

greek sayings 11

10.Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και πολλές αναδημοσιεύσεις, πως νιώθεις για αυτο;
Χαίρομαι πολύ γιατί βλέπω ότι υπάρχουν πολλοί που έχουν την ίδια αίσθηση του χιούμορ με εμένα.

11.Το θέμα που έχεις στο account, αυτές οι πετυχημενες μεταφράσεις, έχουν πιάσει τόπο ωστόσο υπάρχει κάτι που θα άλλαζες;
Αυτή τη στιγμή όχι. Σίγουρα όμως θα χρειαστούν αλλαγές στο μέλλον.

12.Έχεις στο μυαλό σου να φτιάξεις κάτι καινούριο;
Προς το παρόν όχι, δεν είναι στα σχέδιά μου κάτι τέτοιο.

Δες στη gallery περισσότερα.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved