Εσύ ξέρεις την ιστορία πίσω από τη γνωστή ταινία της Disney «Frozen»;

Τελικά πώς «γεννήθηκαν» η Elsa και η Anna;

Μια από τις αγαπημένες ταινίες της Disney που έχουν λατρέψει μικροί και μεγάλοι είναι το «Frozen». H Elsa και η Anna είναι δύο από τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα της ταινίας κινουμένων σχεδίων και όντως πολλά κορίτσια τις έχουν αγαπήσει, ξέρεις όμως πώς προέκυψαν αυτοί οι δύο χαρακτήρες; Το «Frozen» ενώ έχει μια κατά τα άλλα, απλή πλοκή, κρύβει από πίσω μια μεγάλη ιστορία. Όπως αναφέρει το theodysseyonline, η ταινία βασίζεται στο παραμύθι του Hans Christian Andersen «The Snow Queen».

Ενώ η έκδοση της Disney έχει δανειστεί πολλά στοιχεία από το παραμύθι, το τελικό αποτέλεσμα είναι εντελώς διαφορετικό. Ένα από τα πράγματα που ήθελαν να διαφοροποιήσουν ήταν μεταξύ του χιονιού που μπορεί να φαίνεται απλώς σαν φυσικό φαινόμενο και του χιονιού που μπορεί να εμφανιστεί από τη μαγεία της Elsa.

To «The Snow Queen» είναι το παραμύθι του Hans Christian Andersen το οποίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1844. Η ιστορία επικεντρώνεται στη πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό , όπως τη βιώνουν η Gerda και ο φίλος της, Kai. Όπως αναφέρεται στο odyssey μια μέρα, ένα κομμάτι καθρέφτη μπήκε στο μάτι του Kai και ένα άλλο στην καρδιά του, έτσι άλλαξε για τα καλά και άρχισε να βλέπει μόνο τα αρνητικά σε κάθε τι γύρω του.

Όταν ήρθε ο χειμώνας, έδεσε το έλκηθρό του στο καροτσάκι της Βασίλισσας του Χιονιού για μια βόλτα και τελικά εξαφανίστηκε. Αν και όλοι πίστευαν ότι πνίγηκε στο ποτάμι, η Gerda πίστευε ότι ήταν ακόμα ζωντανός και ξεκίνησε ένα ταξίδι για να τον βρει. Όταν έφτασε στο σπίτι της Βασίλισσας του Χιονιού, τον βρήκε παγυδευμένο και το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να τον σώσει. Παρά τις δυσκολίες η αγάπη της για εκείνον έλιωσε την παγωμένη καρδιά του.

Η Elsa λοιπόν θεωρητικά βασίζεται στον Kai και τη Βασίλισσα του Χιονιού η οποία τρέχει μακριά και έχει δυνάμεις, ενώ η Anna βασίζεται στους Kai και Gerda που «σώζει» την κατάσταση.



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved