#RIPJKRowling: Το περίεργο hashtag που έγινε trend στο Twitter

Για ποιον λόγο δημιουργήθηκε;

Η J.K. Rowling είναι η συγγραφέας των βιβλίων Harry Potter. Αυτό την καθιστά εκ των πραγμάτων μία από τις πιο επιτυχημένες, ισχυρές και πλούσιες γυναίκες στον κόσμο. Η φωνή της έχει δύναμη και όταν γράφει κάτι στα social media της κατευθείαν σπεύδουν όλοι να δουν περί τίνος πρόκειται και να αφήσουν στη συνέχεια τα δικά τους σχόλια από κάτω.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, κάτι περίεργο συνέβη στο Twitter. Ξαφνικά, μπήκε στα trends ένα tweet που με την πρώτη ματιά έχει μία αρκετά περίεργη σημασία. Ποιο είναι αυτό: #RIPJKRowling. Να προλάβουμε σε αυτό το σημείο να σου πούμε να μην τρομάξεις αν δεν έχεις δει τι έχει γίνει, γιατί, όχι, δεν αναφέρεται στον θάνατο της συγγραφέα, τουλάχιστον όχι κυριολεκτικά.

Το τελευταίο διάστημα, η Rowling έχει κάνει κάποια αμφιλεγόμενα σχόλια σχετικά με την κοινότητα των τρανς, ενώ ο κόσμος της επιτέθηκε επειδή υποστήριξε τη Maya Forstater (σ.σ. μία γυναίκα που έχασε τη δουλειά της λόγω της θέσης και των σχολίων της σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης οι άνθρωποι να ορίζουν το δικό τους φύλο).

Τώρα, η συγγραφέας εξέδωσε το βιβλίο «Troubled Blood» με μία υπόθεση σχετική με την ταυτότητα φύλου και έκανε πολύ κόσμο να νευριάσει ακόμα περισσότερο, έχοντας ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του εν λόγω trend.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved