Black Panther 2: Αν νόμιζες ότι θα ακυρωθεί, μάλλον έκανες λάθος

Υπάρχουν λύσεις για να γίνει το sequel.

Ο θάνατος του Chadwick Boseman ήταν από αυτούς που σε επηρεάζουν ουσιαστικά. Όχι απλώς γιατί ήταν διάσημος. Άλλωστε, τόσοι άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά, αλλά η είδηση δε φτάνε ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ένα είναι αυτό που μετράει: ο άνθρωπος.

Ο ηθοποιός για αυτό ήταν τόσο αγαπητός στον κόσμο στο τέλος. Όχι γιατί έπαιζε καλά, όχι γιατί ήταν ωραίος. Ναι, προφανώς κι αυτά έπαιξαν ρόλο, όμως, όλοι μιλούσαν για το πόσο καλός, ευγενικός και «ζεστός» ήταν. Ένας άνθρωπος που αποφάσισε να κρατήσει ιδιωτική τη μάχη του με τον καρκίνο και, παράλληλα, να βοηθάει, όπως μπορεί, όπως με επισκέψεις σε παιδιά που έχουν καρκίνο.

Μόνο οι πολύ κοντινοί του άνθρωποι γνώριζαν για την ασθένεια. Ούτε η Disney είχε γνώση, προγραμματίζοντας ταινίες και τη συνέχεια της ιστορίας του χαρακτήρα που αγαπήθηκε από το κοινό. Έτσι, το Black Panther 2 είχε προγραμματιστεί για τις 6 Μαΐου του 2022 και με τα νέα του χαμού του βασικού πρωταγωνιστή βρέθηκε στον αέρα.




Υπάρχουν, όμως, διάφορα σενάρια που μπορεί να επεξεργαστεί η εταιρεία παραγωγής.

  1. Αντικαταστάτης του Boseman.

Εύκολη και safe λύση, αλλά κακή. Ο Boseman ήταν ένας ηθοποιός που ο κόσμος λάτρευε. Συνδυαστικά με τον θάνατό του, το κοινό σίγουρα θα αποδοκιμάσει την παραγωγή που προσπάθησε να τον αντικαταστήσει. Πέρα από αυτό, θα ήταν πολύ άδικο για όποιον αποπειραθεί να γεμίσει τα παπούτσια του, αφού θα μπει σε έναν άδικο και χωρίς πιθανότητα νίκης ανταγωνισμό.

  1. CGI / Computer-generated imagery.

Η τεχνολογία έχει κάνει θαύματα στο παρελθόν και δεν είναι κάτι που μπορείς να αμφισβητήσεις. Λίγο να σκεφτούμε την περίπτωση του Paul Walker και τη συνέχεια των γυρισμάτων του Fast & the Furious παρά τον χαμό του στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα, είναι να δίνεις συγχαρητήρια στους ανθρώπους πίσω από τις κάμερες. Ωστόσο, εκεί ήταν μερικές σκηνές και είχαν και τα αδέρφια του Walker, με τα οποία έμοιαζε απίστευτα.




Εδώ, σε ένα υποθετικό τέτοιο σενάριο, τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά, γιατί ούτε μέλη της οικογένειας έχουμε, ούτε σκηνές έχουν προλάβει να γυριστούν (σ.σ. Θα ξεκινούσε προπόνηση σε μερικές εβδομάδες για την προγραμματισμένη αρχή των γυρισμάτων μέσα στον Φεβρουάριο). Επομένως, θα μιλούσαμε για μία ταινία ολοκληρωτικά βασισμένη σε εφέ του ήρωα, που μάλλον ούτε αυτό θα ικανοποιούσε τους fans του.

  1. Η Shuri στα ηνία.

Κάπου εδώ, ερχόμαστε ίσως στο πιο ρεαλιστικό και τίμιο concept. Να βγει και σεναριακά ο T’Challa από την ταινία και να κάτσει στον θρόνο της Wakanda η αδερφή του, Shuri, γίνοντας μαζί η επόμενη Black Panther. Καμία σύγκριση με Boseman, το πιο πιθανό να γινόταν και στην πραγματικότητα και μία συνέχεια που δε θα επενέβαινε στην απεικόνιση του βασιλιά από τον εκλιπόντα ηθοποιό. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί και η έμφαση που δίνεται το τελευταίο διάστημα στην ενσωμάτωση περισσότερων γυναικείων ηρωίδων στις ταινίες της Marvel/Disney.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved