Δεν φαντάζεσαι πόσα χρήματα βγάζουν οι TikTokers;

Δεν είναι όσα πιθανώς νομίζεις.

Αν μία πλατφόρμα έχει καταφέρει να βλέπει το όνομά της να εκτοξεύεται στη λίστα των προτιμήσεων του κοινού, επίπεδο με το επίπεδο, τότε αυτή είναι σίγουρα το TikTok. Με τόσες ώρες που είχαμε να αφιερώσουμε στην παραμονή μας στο σπίτι, δεν είναι να σου κάνει εντύπωση. Είναι κάτι με το οποίο μπορείς να ασχοληθείς αρκετή ώρα, διαλέγοντας τα βιντεάκια που θα κάνεις και τα οποία στη συνέχεια θα μοιραστείς με το κοινό σου.

Κάπως έτσι ξεκίνησαν και μερικοί από τους πιο διάσημους TikTokers που σήμερα μετράνε εκατομμύρια ακόλουθους στα social media τους και σε κάνουν πολλές φορές να αναρωτιέσαι πόσα χρήματα μπορεί να βγάζουν με το κοινό που έχουν «χτίσει». Πρόσφατα, άλλωστε, η πλατφόρμα άνοιξε το Creator Fund, ώστε να παίρνουν κάποια χρήματα όσοι ανεβάζουν υλικό. Λοιπόν, η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί που έχουν κάποιες χιλιάδες ανθρώπους στο «δυναμικό» τους μίλησαν και δε φάνηκαν πολύ ικανοποιημένοι.




Η Victory Rhyder μίλησε στο Business Insider για την εμπειρία της, αφότου έχασε τη δουλειά της κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είπα ‘Χμ, ας δώσω άλλη μία ευκαιρία στο TikTok’. Μόλις έφτασα 30.000 followers, ήταν που τα πράγματα πήραν πραγματικά μπροστά»

Τι εννοούσε με αυτό; Η Rhyder έβγαζε περίπου 2,89 δολάρια τη μέρα μέσω του Creator Fund, δηλαδή γύρω στα 4 cents για κάθε 1000 προβολές.

Η Jillian Butler περιγράφει μία ανάλογη πραγματικότητα, κατά την οποία το TikTok δεν μπορεί να είναι το βασικό της εισόδημα.

Όπως φαίνεται, οι δημιουργοί του TikTok πληρώνονται αρκετά λιγότερα από αυτούς του YouTube που, σύμφωνα με το Μέσο, βγάζουν 5 – 25 δολάρια ανά 1000 προβολές.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved