Το επίτευγμα της 1ης ταινίας Harry Potter 19 χρόνια μετά την κυκλοφορία της

Δε μας εκπλήσσει καθόλου.

Όταν μία ταινία γίνεται σύμπαν και καταλήγει να γίνεται ολόκληρο franchise έχει κάτι το πιο ιδιαίτερο. Δε γνωρίζεις απλώς τους χαρακτήρες και μετά δεν τους ξαναβλέπεις ποτέ. Τους βλέπεις να μεγαλώνουν και να εξελίσσονται. Να ερωτεύονται, να παίρνουν σωστές και λάθος αποφάσεις, να νικάνε το κακό και ό,τι άλλο έχει προγραμματίσει ο εκάστοτε σεναριογράφος.

Πάρε, για παράδειγμα, τον Harry Potter. Ο αγαπημένος και εικονικός πια μάγος που δημιούργησε η J. K. Rowling λατρεύτηκε κατευθείαν, πρώτα από τα βιβλία που δημοσιεύτηκαν κι έπειτα από τις ταινίες που έκαναν όλο τον πλανήτη να κλείσει εισιτήρια στις κινηματογραφικές αίθουσες. Αυτά τα εισιτήρια εννοείται πως μεταφράζονται σε κάποια δισεκατομμύρια στο παγκόσμιο box office.




Η πρώτη ταινία -Ο Harry Potter και η Φιλοσοφική Λίθος- συγκέντρωσε 974 εκατομμύρια δολάρια όταν κυκλοφόρησε το 2001, όμως, στη συνέχεια ακολούθησαν επανακυκλοφορίες παγκοσμίως που με τα χρόνια ανέβασαν αυτό το ποσό και, σύμφωνα με το Empire, αυτό έχει αλλάξει.

Τη στιγμή που μιλάμε, η πρώτη ταινία του Harry έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο σε κέρδη και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην προβολή της στους κινηματογράφους της Κίνας, ώστε να δελεάσουν τον κόσμο να επιστρέψει στην αγαπημένη του ασχολία, που άφησε λόγω κορονοϊού.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved