Δυσκολεύεσαι ήδη; 5 τρόποι να επιβιώσεις στο Λύκειο!

Το παν είναι να μην έχεις άγχος

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά και εσένα σε βρίσκει όμορφη, μαυρισμένη, ευδιάθετη και γεμάτη όρεξη για νέες περιπέτειες. Πάντα υπάρχει μία χαρά όταν ξεκινάει το σχολείο και αυτήν ακριβώς θέλουμε να κρατήσεις για όλη τη χρονιά. Αν μάλιστα βρίσκεσαι και στην τελευταία τάξη του λυκείου, τότε οφείλεις να την απολαύσεις γιατί τα χρόνια αυτά δεν θα ξανάρθουν.

Πώς θα κάνεις την χρονιά καλύτερη από ποτέ όμως; Έχουμε για εσένα 5 tips που μπορείς να ακολουθήσεις.

-Ντύσου εντυπωσιακά

Και όχι για να εντυπωσιάσεις τους άλλους, αλλά για τον εαυτό σου. Μελέτες λένε πως το να φροντίζεις την εμφάνισή σου, ενισχύει την αυτοπεποίθησή σου μέσα στην ημέρα και σε κάνει να νιώθεις καλύτερα.

Κράτα τους παλιούς σου φίλους

Αν ξεκινάς τώρα το λύκειο και πρόκειται να πας στο ίδιο με τους παλιούς σου φίλους, φρόντισε να τους κρατήσεις και τη νέα χρονιά, αφού έτσι θα αισθάνεσαι καλύτερα και δεν θα «κολυμπάς σε άγνωστα νερά». Επιπλέον ένας/μία παλιός/ά φίλος/η είναι πάντα χρήσιμος στο σχολείο και τα μαθήματα.

Μην κάνεις κοπάνες

Αν βρίσκεσαι στην τελευταία τάξη του λυκείου, τότε αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις, αφού θα χάσεις πολλά από τα σημαντικά που πρέπει να μάθεις. Όλοι έχουμε αυτές τις μέρες που δεν θέλουμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι, όμως σκέψου πόσα κενά θα αφήσεις αν λείψεις μία ή δύο μέρες από το σχολείο. Αν φυσικά είσαι άρρωστη ή πρόκειται για κάποιο οικογενειακό πρόβλημα φυσικά δεν τίθεται θέμα απουσίας.

Να είσαι στην ώρα σου

Όσο πιο νωρίς βρίσκεσαι στην τάξη σου, τόσο πιο πολύ ο καθηγητής σου θα σε σέβεται και θα σε παίρνει στα σοβαρά. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό αν βρίσκεσαι στην τελευταία τάξη του λυκείου.

Μην αφήσεις μία σχέση να σε «πάει πίσω»

Ενώ οι σχέσεις είναι κάτι πολύ όμορφο, η εκπαίδευση σου πρέπει πάντα να έρχεται πρώτη. Σιγουρέψου λοιπόν, πως ο φίλος σου το γνωρίζει αυτό και φτιάξτε ένα πρόγραμμα που θα βοηθάει και τους δυο σας. Φυσικά προέχει το διάβασμα και μετά όλα τα άλλα. Μπορείτε για παράδειγμα να κανονίσετε να μιλάτε με μηνύματα ή να κάνετε facetiming αφού τελειώσετε με τα μαθήματα και ακόμη περισσότερο τα Σαββατοκύριακα.

Μην μπλέκεις σε καυγάδες

Το λύκειο δεν είναι η σωστή στιγμή για να τσακώνεσαι και να μπλέκεις σε καυγάδες, μιας και αυτό μπορεί να επηρεάσει άμεσα τις σπουδές σου. Αν σε πιάσουν να πίνεις αλκοόλ, να αντιγράφεις ή οτιδήποτε άλλο από αυτά, το σχολείο έχει την δυνατότητα να σε αποβάλει. Και σίγουρα δεν θα ήθελες το απολυτήριο σου να γράφει κάτι άσχημο για την διαγωγή σου έτσι δεν είναι;

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved