Δεν κοιμάσαι καλά το βράδυ τον τελευταίο καιρό; Δες τι πρέπει να κάνεις για να το διορθώσεις!

Και να κοιμάσαι πάλι σαν πουλάκι.

Δεν κοιμάσαι καλά το βράδυ τον τελευταίο καιρό; Δες τι πρέπει να κάνεις για να το διορθώσεις!

Έχεις προβλήματα αϋπνίας ενώ κάθε πρωί σηκώνεσαι νωρίς για να πας στο σχολείο; Αν ναι, είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώθεις εξαντλημένη όλη την μέρα και να ψάχνεις τρόπους να νικήσεις τα προβλήματα στον ύπνο σου. Παρακάτω σου έχουμε τις τρεις πιο συνηθισμένες αιτίες που προκαλούν αϋπνία στην εποχή μας και μαζί σου έχουμε και τη λύση τους. Για να είσαι πάντα φρέσκια την πρώτη ώρα ακόμα και αν χρειάζεται να κάνεις Γυμναστική!
gbarkz 505940 unsplash

#1 Είσαι εθισμένη στο κινητό σου
Kαταρχάς πρέπει να γνωρίζεις ότι η σωστή απόσταση για να βρίσκεται το smartphone σου ενώ κοιμάσαι είναι πάνω από 35 εκατοστά. Αν λοιπόν το έχεις κάτω από το μαξιλάρι σου για να δεις μήπως έχεις μήνυμα στο messenger μετά τις 2 το βράδυ...βγάλ'το από εκεί και βάλ'το στο κομοδίνο σου. Επίσης φρόντισε να το έχεις ανάποδα γυρισμένο ώστε να μην βλέπεις το φως που ανάβει με κάθε νέο notification που έχεις. Ακόμα και όταν κοιμάσαι ο εγκέφαλος σου αντιλαμβάνεται την ξαφνική αλλαγή στον φωτισμό του χώρου και ταράζεται.
#2 Στρεσάρεσαι αρκετά
Δοκίμασε την τεχνική αναπνοής «4-7-8» του Αμερικάνου health guru, Andrew Weil. Σύμφωνα με αυτή την αγχολυτική μέθοδο πρέπει να κρατήσεις τη γλώσσα σου κολλημένη στα πάνω, μπροστινά σου δόντια και να αναπνεύσεις από τη μύτη μετρώντας από μέσα σου μέχρι το 4. Ύστερα κράτησε την αναπνοή σου εντελώς, μετρώντας μέχρι το 7. Τέλος άνοιξε το στόμα σου και ανέπνευσε μόνο από αυτό μετρώντας μέχρι το 8. Ο ειδικός ισχυρίζεται πως θα κοιμηθείς σαν πουλάκι μετά από αυτό. Για να δούμε...
#3 Έχεις εφιάλτες
Με το που ξυπνήσεις από ένα άσχημο όνειρο άρχισε να το σκέφτεσαι αλλάζοντάς του το φινάλε και δίνοντάς του ένα ευτυχισμένο τέλος. Πχ. Αν είδες στον ύπνο σου ότι ήσουν σε ένα καράβι που βούλιαξε και πνίγηκες, άρχισε να σκέφτεσαι πως το καράβι μπορεί να βούλιαξε αλλά εσύ σώθηκες και ναυάγησες σε ένα υπέροχο, εξωτικό νησί. Θα δεις πως την επόμενη φορά που τα κακά όνειρα θα σου χτυπήσουν την πόρτα, το υποσυνείδητό σου θα τα αντιμετωπίσει με αισιοδοξία.