House of Dragon: Αν αυτή είναι η πρωταγωνίστρια, οι φόβοι μας άρχισαν ήδη

Το prequel του Game of Thrones έρχεται, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι ξεκινάμε καλά

Έχουμε κλείσει επίσημα έναν χρόνο από τότε που προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο της σειράς που κάποτε ήταν το Game of Thrones (σ.σ. Γιατί η τελευταία σεζόν ήταν ολοφάνερα κάτι άλλο. Ένα ιδιαίτερα κακόγουστο αστείο; Πολύ πιθανό). Παρά την επική ήττα που νιώσαμε με το φινάλε και τα γεγονότα που οδήγησαν σ’ αυτό, όμως, η αγάπη και ο σεβασμός που μας δημιούργησε αυτό το εκπληκτικό fantasy δημιούργημα δεν μπορούν να διαγραφούν επειδή ένα βράδυ οι δημιουργοί είπαν να το πετάξουν από τo παράθυρο. Ο George R.R. Martin έχει κάνει υπερβολικά καλή δουλειά για να συμβεί αυτό.

Τα prequels, λοιπόν, ήταν θέμα χρόνου να αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους και, μπορεί αυτό με τη Naomi Watts να ναυάγησε από τον πιλότο, όμως, το safe bet είναι άλλο: House of Dragon. Είναι το prequel που θα διαδραματίζεται πολύ πιο κοντά -300 χρόνια- στα γεγονότα που είδαμε αυτά τα χρόνια στην τηλεόραση και θα περιστρέφεται γύρω από τη ζωή ίσως και του πιο σημαντικού House του σύμπαντος του Martin, του οίκου Targaryen. Σε αυτό, όπως φαίνεται, θα δούμε κάποια φανταστικά πράγματα, όπως το Dance of Dragons (σ.σ. Ο εμφύλιος πόλεμος των Targaryen) και τα αποτελέσματα του Doom of Valyria (σ.σ. Ένας κατακλυσμός απροσδιόριστης φύσης που είχε ως αποτέλεσμα να «πέσει» το Valyrian Freehold και να χαθεί σημαντική γνώση και καταγεγραμμένη ιστορία). Από αυτόν τον τελευταίο επιβίωσε μόνο η αγαπημένη οικογένεια δράκων, η οποία και έκανε έδρα της το Dragonstone.

game of thrones prequel


Κάπως έτσι, φτάνουμε στον περίφημο Aegon the Conqueror, τον άνθρωπο που έφτιαξε τον Iron Throne και στις αδερφές του, Visenya και Rhaenys, τις οποίες είχε παντρευτεί σε μία συνέχεια της πολιτικής της οικογένειας να παντρεύεται εκ των έσω. Αυτά τα δύο κορίτσια είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Η μεν Rhaenys είναι η πιο χαρισματική και γλυκιά, και της αρέσει ο χορός, η μουσική, η ποίηση. Η Visenya είναι πολύ πιο σκληρή από την αδερφή της, δε συγχωρεί εύκολα, ενώ λέγεται ότι εμπλέκεται μέχρι και σε μαύρη μαγεία.

Για την τελευταία, ο λογαριασμός του gameofthronesnotofficial έφτιαξε ένα σκίτσο με την Katheryn Winnick. Αν έχεις δει Vikings, προφανώς ξέρεις τη Lagertha. Αν με ρωτάς, η Katheryn Winnick είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να τύχει στη σειρά. Εξαιρετική ηθοποιός, γοητευτική γυναίκα, δυναμικός χαρακτήρας. Άψογη -και ξεκάθαρο #girlcrushing-. Η Winnick, λοιπόν, προορίζεται από πολλούς για τη Visenya -και προφανώς δηλαδή, γιατί ο χαρακτήρας της Rhaenys δε θα ταίριαζε καθόλου με την ιδιοσυγκρασία της-, χωρίς να μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αν υπάρχουν πληροφορίες που να έχουν οδηγήσει στην τόσο φανερή προώθησή της για τον ρόλο.

https://www.instagram.com/p/CDJkObdlS-e/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Ποιο είναι το θέμα με μία ταλαντούχα, επιτυχημένη ηθοποιό που την ξέρουν όλοι και πουλάει; Ακριβώς αυτή η πρόταση. Το Game of Thrones έγινε γνωστό με ένα cast στην πλειοψηφία του άγνωστο. Ξέραμε 3-4 άτομα, αλλά από εκεί και πέρα αυτοί που τελικά ξεχώρισαν ήταν ένας Kit Harington που ήρθε στα 20 του να μας δείξει πώς από Snow γίνεσαι Lord Commander of the Night’s Watch και διεκδικητής του θρόνου -άσχετα που δεν ήθελε ούτε να γυρίσει να τον κοιτάξει-. Μία Emilia Clarke που πουλήθηκε σαν εμπόρευμα από τον αδερφό της σε έναν πολέμαρχο και κατέληξε The Unburnt, Mother of Dragons, Queen of Meereen, και όλα τα υπόλοιπα που έρχονται στον τίτλο, και την έκαναν να κοντράρει τίμια τον Jon στη δημοφιλία στον κόσμο. Και γενικά είχαμε «άπειρο» κόσμο που κανείς δεν είχε ξαναδεί μέχρι τότε και αναδείχτηκαν μέσα από τη σειρά.

Εκεί είναι και το ωραίο της υπόθεσης. Σε τόσο χαρακτηριστικές παραγωγές να έχουμε ηθοποιούς που να τους ταυτίζουμε μόνο με τους συγκεκριμένους ρόλους. Όταν έχεις μία Winnick που το έχει δώσει ήδη στο κοινό αλλά για μία άλλη σειρά -Vikings- ο κόσμος θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και στη μεταφορά της σε ένα εντελώς διαφορετικό σύμπαν. Winnick = Lagertha. Δεν είναι κακό αυτό. Αντιθέτως. Η ηθοποιός έκανε τόσο καταπληκτική δουλειά που έγινε ένα με τον χαρακτήρα της. Γιατί να μην μπορέσουμε να το ζήσουμε αυτό με ένα άλλο, πιο φρέσκο πρόσωπο στο House of Dragon και τη Visenya; Τη γνωριμία. Την έκπληξη. Το bonding. Γιατί πρέπει πάντα να πηγαίνουμε με τις δοκιμασμένες -σε άλλα πρότζεκτ- συνταγές;

Ας ελπίσουμε ότι το cast δε θα κινηθεί εκ του ασφαλούς, νομίζοντας ότι έτσι θα μειώσουν το ρίσκο αποτυχίας. Το πρόσφατο παρελθόν, άλλωστε, έχει δείξει ότι τα ρίσκα μπορεί να είναι μακράν καλύτερα.

Οπότε, περιμένουμε μέχρι το 2022 και ελπίζουμε η λογική πίσω από την 8η σεζόν του GoT να έχει διαγραφεί από το μυαλό της HBO. Πόσες δυσάρεστες εκπλήξεις να αντέξουμε πια.

Valar Morghulis



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved