Πράγματα που κάνεις λάθος και επιδεινώνουν την ακμή σου!

Τρόφιμα και συνήθειες που αν αλλάξεις, το πρόσωπό σου θα... αλλάξει!

 
Πράγματα που κάνεις λάθος και επιδεινώνουν την ακμή σου!

Το πρόσωπό σου πρέπει να το φροντίζεις σε καθημερινή βάση και όχι όποτε το θυμάσαι. Είναι ο καθρέφτης σου, επομένως πρέπει να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να το διατηρείς αψεγάδιαστο και να μη δημιουργείς περαιτέρω πρόβλημα. Πόσο μάλλον αν έχεις ήδη ευαίσθητη επιδερμίδα. Το ξέρεις όμως πολλές φορές είσαι εσύ αυτή που επιδεινώνει την κατάσταση;

Πώς γίνεται αυτό; Δες τις 7 αιτίες παρακάτω.

Βρώμικα αντικείμενα: Βρώμικα αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με το πρόσωπο μας, σε καθημερινή βάση, είναι υπαίτια για την έξαρση των σπυριών στο πρόσωπό . Αντικείμενα, όπως το κινήτο, μπορούν να αποτελούν εστίες μικροβίων (καθώς συσσωρεύουν πάνω στην επιφάνειά τους ιδρώτα, λιπαρότητα του δέρματος, make up κλπ) που ερεθίζουν την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου μας όταν έρθουν σε επαφή.

Συμβουλή: Καθάριζε τακτικά ττην οθόνη του κινητού σου και όταν μιλάς προτίμησε να χρησιμοποιείς hands-free, για να αποφεύγεις την τριβή με το πρόσωπο.

Το συνεχές άγγιγμα του προσώπου: Πέρα από τα αντικείμενα, μικρόβια μεταφέρουμε και εμείς οι ίδιοι. Όταν αγγίζουμε το πρόσωπο μας συνέχεια μεταφέρουμε τα μικρόβια που έχουμε συγκεντρώσει στα χέρια μας. Πριν λοιπόν αγγίξεις το πρόσωπό σου σκέψου αν έχεις πλύνει πρώτα τα χέρια σου!

Δεν πίνεις αρκετό νερό!:Είναι σημαντικό πράγμα να θυμάσαι να πίνεις νερό. Το νερό βοηθά τον οργανισμό να ενυδατώνεται και το δέρμα να διατηρείται υγιές. Η επαρκής ενυδάτωση βοηθάει στην αποβολή των τοξινών που προκαλούν δερματικά προβλήματα.

Σπας συνέχεια τα σπυράκια σου: Το να βλέπεις ένα καινούργιο σπυράκι να εμφανίζεται στο πρόσωπό σου δεν είναι ό,τι πιο ωραίο, αλλά σίγουρα είναι καλύτερο από το να το σπάσεις και να προσπαθήσεις να το βγάλεις από τη μέση. Όταν «τσιγκλάς» ένα σπυράκι αυτό που καταφέρνεις είναι να ωθείς πιο βαθιά στο δέρμα τα μικρόβια και να φράσσεις τους πόρους, δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερη μόλυνση και ουλή. Αντί λοιπόν, να τα σπας, προτίμησε να βάζεις μια τοπική αλοιφή που σου έχει συστήσει ο δερματολόγος.

Καταναλώνεις τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη: Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και συντηρητικά αυξάνουν γρήγορα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα επιβαρύνοντας τον οργανισμό μας, επιδεινώνουν όμως και την ακμή. Τρόφιμα όπως γλυκά, επεξεργασμένα τυποποιημένα τρόφιμα (π.χ. μπισκότα), αρτοπαρασκευάσματα, ψωμί, πατάτες, ζάχαρη κλπ.

Δεν αλλάζεις τακτικά μαξιλαροθήκη: Η μαξιλαροθήκη μπορεί να αποτελέσει πηγή μικροβίων τα οποία μεταφέρεις εσύ η ίδια ακουμπώντας τα μαλλιά και το πρόσωπό σου. Ακόμα κι αν πλένεις πολύ καλά το πρόσωπό σου, κάθε βράδυ αφήνεις πάνω στο μαξιλάρι σου βακτήρια, νεκρά κύτταρα, ακάρεα αλλά και λιπαρότητα του δέρματος.

Συμβουλή: Άλλαζε τη μαξιλαροθήκη σου κάθε τρεις ημέρες!

Πλένεις υπερβολικά το πρόσωπό σου: Το υπερβολικό πλύσιμο στερεί το δέρμα σου από βασικά έλαια και το εξωθεί να παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα, τα οποία συμβάλουν στην εμφάνιση της ακμής. Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του δερματολόγου σου προκειμένου να πλένεις σωστά το πρόσωπό σου.

Διαβάστε επίσης5 χτενίσματα για να κρύψεις τα σπυράκια