10 + 1 κόλπα για να είσαι αδύνατη χωρίς δίαιτα ως τις γιορτές

Οι έρευνες μιλούν και σε βοηθούν στην απώλεια βάρους

Για την απώλεια βάρους δεν χρειάζεται πάντα κάποιο είδος δίαιτας. Μερικές απλές αλλαγές στις συνήθειες μας είναι ικανές να κάνουν θαύματα! Έτσι, αν η λέξη δίαιτα σε φοβίζει, δοκίμασε τα παρακάτω tips και θα χάσεις τα κιλά που θέλεις δίχως να το καταλάβεις μιας και μένουν λιγ΄τερες από 40 ημέρες ως τις γιορτές.

1. Έλεγξε τη μερίδα. Άρχισε το γεύμα με σαλάτα και θα φας 20-30% λιγότερο από το υπόλοιπο του γεύματος. Όταν πάνω στη σαλάτα υπάρχει τυρί ή κοτόπουλο ή άλλη πηγή πρωτεΐνης, τότε το πιάτο μετατρέπεται σε ένα πλήρες γεύμα.

2. Περπάτα και μίλα. Όταν χτυπά το κινητό σου, περπάτα μιλώντας. Αν το κάνεις για 10 λεπτά κάθε μέρα, σε μέτριο ρυθμό, θα κάψεις περίπου 1.000 θερμίδες τον μήνα και θα χάσεις 1,5 κιλό το χρόνο.

3. Πρόσεξε τις θερμίδες του καφέ. Οι μοντέρνοι καφέδες που στις μέρες μας επιλέγουν πολλοί άνθρωποι μπορεί να περιλαμβάνουν τόσες θερμίδες όσο και ένα ολόκληρο γεύμα.

4. Επίλεξε ξηρούς καρπούς. Έρευνες πολλές δείχνουν ότι όσοι έκαναν δίαιτα και κατανάλωναν μια χούφτα φιστίκια ή ανάμεικτους ξηρούς καρπούς καθημερινά είχαν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος σε σχέση με ομάδα που δεν κατανάλωναν ξηρούς καρπούς.

5. Κοιμήσου καλά και χάσε περισσότερα κιλά. Ο ανεπαρκής ύπνος φαίνεται να αυξάνει την παραγωγή της κορτιζόλης, που ελέγχει την όρεξη. Επιπλέον, ο πολύ λίγος ύπνος μπορεί να οδηγήσει το σώμα σου να μην καίει υδατάνθρακες, που μπορεί να μεταφραστεί σε περισσότερο αποθηκευμένο σωματικό λίπος.

Ποιά τρόφιμα πρέπει να καταναλώνεις για να εξαφανίσεις τα σπυράκια

6. Διπλασίασε την πρωτεΐνη. Η προσέγγιση, υψηλή πρωτεΐνη, χαμηλοί υδατάνθρακες, μπορεί να διατηρήσει τη μυϊκή σου μάζα, ενώ χάνεις βάρος.

7. Κρατήστε ημερολόγιο άσκησης. Η καταγραφή των επιτευγμάτων σου όσον αφορά τη φόρμα σου είναι υπέροχος τρόπος να παρακολουθήσεις την πρόοδό σου, να δώσεις θετική ενθάρρυνση στον εαυτό σου και να διατηρήσεις εστιασμένο το ενδιαφέρον στους στόχους. Πια, με τις τόσες εφαρμογές που υπάρχουν στα κινητά, η καταγραφή γίνεται παιχνίδι!

8. Κατανάλωσε καθημερινά, γαλακτοκομικά. Ένα κομμάτι τυρί ή ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι μπορεί να αναζωογονήσει το μεταβολισμό. Άνθρωποι που μείωσαν 500 θερμίδες την ημέρα τη διατροφή τους ενώ έτρωγαν γαλακτοκομικό 3 φορές την ημέρα έχασαν περισσότερο βάρος και λίπος σε σχέση με την ομάδα που μείωσε μόνο τις θερμίδες.

9. Πιες νερό. Ο οργανισμός συχνά μπερδεύει τη δίψα με την πείνα, επομένως η ενυδάτωση σημαίνει ότι ενδεχομένως δεν θα πεινάς.

10. Πρωινό του πρωταθλητή. Κατανάλωσε πρωινό. Έρευνα του Harvard, ανακάλυψε ότι άνθρωποι που το κάνουν καθημερινά, μειώνουν τις πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι και να εμφανίσουν διαβήτη μέχρι την ηλικία των 35-50 ετών σε σύγκριση με όσους καταναλώνουν πρωινό μόνο μια φορά την εβδομάδα.

10. + 1: Bούρτσισε τα δόντια μετά από κάθε γεύμα. Το βούρτσισμα δεν καταπολεμά μόνο την τερηδόνα. Χρησιμεύει και ως σωματικό και ψυχολογικό εργαλείο για να σταματήσεις να τρως.

Ευχαριστούμε το Νίκο Καφετζόπουλο, Κλινικό Διαιτολόγο - Διατροφολόγο, Nutribase Center, www.nutribase.gr

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved