Ο οδοντίατρος είναι φίλος μας #NOT! 5 τσεκαρισμένα tricks για να την παλέψεις στο επόμενο ραντεβού

Είσαι ατρόμητη εσύ, σιγά μη φοβηθείς τον κυριούλη με την άσπρη ρόμπα.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα, ούτε όμως και φόβο κοιτάζοντας τον οδοντίατρό μου. Αντιθέτως, ένιωθα πάντα καλύτερα όταν έκλεινα το επόμενο ραντεβού μου για καθαρισμό. Άσε που, κάθε φορά που βγάινω από το ιατρείο-ιδίως μετά από καθαρισμό και λεύκανση- νιώθω ότι τυφλώνω με τα αστραφτερά μου δόντια τους περαστικούς. Τι ευχάριστη αίσθηση καθαριότητας και ομορφιάς είναι αυτή!

Υ.Γ: Κανένας άγνωστος δε θα παραστρατίσει τα δόντια μου στον δρόμο #fact αλλά δεν με πειράζει ιδιαίτερα.

via GIPHY

Για να λέμε και την αλήθεια μας όμως, η καλή στοματική υγιεινή, είναι αρχοντιά. Δεν δέχομαι να μη βουρτσίζεις τα δόντια σου όσες φορές σου έχει υποδείξει ο οδοντίατρός σου, ούτε δέχομαι να χάνεις το προγραμματισμένο σου ραντεβού.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που τρέμουν τον οδοντίατρο και όταν λέμε τρέμουν, υποφέρουν! Εμένα σπαράζει η καρδούλα μου κάθε φορά που νιώθω τον φόβο τους στο κοίταγμα, ακόμη και στο άκουσμά του. Φυσικά αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις είναι λόγω κάποιας τραυματικής εμπειρίας του παρελθόντος.

Κατανοητό και απόλυτα σεβαστό, αλλά εμείς που είχαμε «πέσει» σε περιπτώσεις οδοντιάτρων με άγγιγμα απαλό και... πουπουλένιο πρέπει να σου πούμε ότι, σίγουρα θα βρεθεί ένας «χασάπης» στον δρόμο σου υπάρχουν εκεί έξω όμως γιατροί που μπορούν να πάρουν την φοβία σου και να την κάνουν διώξουν μια για πάντα.

via GIPHY

Αν ούτε αυτά σε έπεισαν σου έχω κάτι πιο χρήσιμο! Πριν από κάθε επίσκεψή σου στον οδοντίατρο πρέπει να τηρήσεις κάποιους κανόνες για να μην φρικάρεις. Ακόμη και στο ιατρείο, στο «κρεβάτι του πόνου» υπάρχουν tricks για να την παλέψεις όσο θα είσαι εκεί μέσα.

1. ΜΗΝ googlαρεις συμπτώματα και παθήσεις! Κανόνας απαράβατος! Μη καμία γνώμη κάποιου παθών σε κάποιο forum. Ο γιατρός σου είναι εκεί να σου λύσει κάθε απορία, ρώτησε εκείνον ό,τι μα ό,τι θελήσεις. Επίσης κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, μη γεμίζεις το κεφάλι σου λοιπόν με περιττές πληροφορίες.

2. Μην αφήνεις φίλες και φίλους να σε επηρεάζουν. #TrueStory. Σαφώς θα πάρεις μια δεύτερη γνώμη αν θέλεις αλλά από κάποιον ειδικό, όχι από την φίλη σου. Το να συζητήσεις μια κακή εμπειρία κάποιου άλλου είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Υποσυνειδήτου όταν μπεις στο ιατρείο το μυαλό σου θα κάνει-κυριολεκτικά- σβούρες σε κάθε αρνητικό και ακραίο σενάριο μπορείς να φανταστείς.

via GIPHY

Διάβασε επίσης: Stay safe EveryDay: Όσα πρέπει να βρίσκονται στο backpack σου κάθε φορά που βγαίνεις εκτός

3. Όταν μπεις στο ιατρείο ρώτησε τον γιατρό σου, τι θα κάνει στα δόντια σου, πόση ώρα θα διαρκέσει το ραντεβού σας και ό,τι άλλο μπορεί να σε απασχολεί ώστε να σου φύγει κάθε φόβος. Εξέφρασε του επίσης τον φόβο σου και μη μου παριστάνεις την ατρόμητη, αφού φοβάσαι.

4.Το πιο σημαντικό όλων; ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ του γιατρούλη. Εγώ σαν περίεργη πάντα θέλω να ξέρω τι θα κάνει στα δόντια μου ο γιατρός και τι κάνει το κάθε εργαλείο που χρησιμοποιεί. Το βρίσκω ενδιαφέρον και τρελαίνομαι για extra γνώσεις. Αν όμως φοβάσαι καλύτερα να κλείσεις τα μάτια σου και να μην κοιτάξεις κανένα εργαλείο.

via GIPHY

Extra Tip: Σιγομουρμούρισε το αγαπημένο σου τραγούδι ή σκέψου κάτι ευχάριστο. Έτσι θα ξεγελάσεις το μυαλό σου.

5.Τήρησε κατά γράμμα τις οδηγίες του οδοντιάτρου. Μην κάνεις τα δικά σου και μην αμελείς να κάνεις όσα σε έχει συμβουλέψει. Θα ξεμπερδέψεις μια ώρα αρχύτερα από όλα.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved