Self-Confidence Rules: Και όταν έρχονται τα... ζόρια, να έχεις εσένα

Δεν είναι κάτι, όλοι περνάμε τις «φάσεις» μας.

Και ποιος δεν έχει περάσει «μαύρες» μέρες; Ξέρεις, εκείνες τις μέρες που είσαι λίγο down. Κακόκεφη! Όλα σε ενοχλούν, σε τσαντίζουν και σε στενοχωρούν ταυτόχρονα. Υπάρχουν και οι μέρες αυτές, που η αυτοπεποίθησή σου έχει ακουμπήσει πάτωμα και όχι απλά έχει... παραπέσει εκεί αλλά... σέρνεται.

Είτε βρίσκεσαι σε κάποιο αισθηματικό αδιέξοδο, είτε έχεις τσακωθεί με τους δικούς σου, ακόμη κι αν οι βαθμοί σου δεν είναι και τόσο καλοί όσο θα ήθελες, να θυμάσαι: «better days are yet to come» και τι θέλω να πω με αυτό; Μη σκας! Είσαι δυνατή να ξεπεράσεις και το δυσκολότερο πρόβλημα, αρκεί να το πιστέψεις! Τα καλύτερα είναι μπροστά.

Η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντική σε τέτοιες περιπτώσεις. Όλα μας τα συναισθήματα ακτινοβολούν στο πρόσωπο μας, στην στάση του σώματος, στον τρόπο που θα μιλήσουμε και θα αντιδράσουμε σε κάτι, ακόμη και στο χαμόγελό μας. Γιατί λες να συμβαίνει αυτό; Δεν είσαι καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω! Ε λοιπόν υπάρχουν λύσεις στα παραπάνω προβλήματα.

Όταν τα πράγματα «ζορίζουν» δώσε χρόνο στον εαυτό σου να αντιληφθεί τις καταστάσεις. Μη γεμίζεις το μυαλό σου με περιττές πληροφορίες. Δεν αντέχει πολλά. Ένα πρόβλημα τη φορά αρκεί για να «σωθεί ο κόσμος». Μπορείς να ξεπεράσεις κάθε πρόβλημα αρκεί να χαλαρώσεις και να «πεισμώσεις». Υπενθύμισε στον εαυτό σου πόσο δυνατή είσαι, πόσα έχεις αντιμετωπίσει και πόσα ακόμη είσαι διατεθειμένη να ξεπεράσεις.

Έρχονται κι εκείνες οι μέρες που τίποτα δεν πάει καλά. Όλα ξεκινούν από το πρωί. Ετοιμάζεσαι, ντύνεσαι στολίζεσαι και πριν φύγεις ρίχνεις κλεφτές ματιές στον καθρέφτη. Τίποτα δε σου αρέσει πάνω σου. Από τα μαλλιά σου, μέχρι και μέχρι και το πόσα σύννεφα έχει ο ουρανός. Χαλάνε όλα την αισθητική σου. Και να σου τα «δεν είμαι όμορφη» και να σου τα «δε μου αρέσω σήμερα». Ε λοιπόν ξέρεις κάτι; Όσο αστείο και αν σου ακούγεται, το να μιλήσεις στον εαυτό σου καθώς κοιτάς τον καθρέφτη δεν είναι καθόλου τρελό. Όταν έρχονται τέτοιες ημέρες έχε ένα εφεδρικό t-shirt-το αγαπημένο σου- και φόρεσέ το. Όπως και να είσαι ψυχολογικά θα σε κάνει να νιώσεις όμορφη(τσεκαρισμένο). Φρόντισε τον εαυτό σου-το νου αλλά και το σώμα σου- και άσε κατά μέρους τα «πρότυπα» των social media. Κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι είμαστε πανέμορφα διαφορετικοί. Αυτό να το θυμίζεις στον εαυτό σου όταν σε πιάνουν οι «μαύρες» σου.

Μη ξεχνάς να γελάς! Δυνατά και παθιασμένα. Το γέλιο λένε φέρνει ζωή και μάλιστα έχουν γίνει πολλές έρευνες που αποτυπώνουν αυτήν ακριβώς τη θεωρία. Το γέλιο μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες και ναι, μπορεί να σου αλλάξει την διάθεση!

Κι αν πέσεις; Θα ξανασηκωθείς! Και ποιος δεν έχει φάει τα «χαστούκια» του; Και ποιος δεν έχει απογοητευθεί; Και μιλάω σε εσένα που μπορεί να «αποτύχεις» στις εξετάσεις. Και η λέξη «αποτυχία» είναι σε εισαγωγική γιατί ποτέ δεν είναι πραγματική αποτυχία ένας χαμηλότερος βαθμός. Στο κάτω- κάτω, ποιος ορίζει τι είναι αποτυχία και ποιος μπορεί να σου πει με σιγουριά ότι σε 10 χρόνια αυτός ο βαθμός θα είναι που σε καθορίζει; Σίγουρα πρέπει να κάνεις τον δικό σου αγώνα, την δική σου προσπάθεια έως το μέγιστο των δυνατοτήτων σου.

Πίστεψε ότι μπορείς και ακόμη κι αν στραβώσει κάτι, μη το βάλεις κάτω. Σήκω και ξανατρέξε μέχρι να τερματίσεις!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved