Πανελλήνιες 2020: 5 tips για την επανάληψη της τελευταίας στιγμής

Κάποιες συμβουλές για να ενισχύσεις το τελευταίο διάβασμα.

Μπορεί να μην περίμενες πόσο γρήγορα θα περνούσε η φετινή χρονιά, όμως, αυτό συνέβη και, τώρα, οι εξετάσεις βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Όλοι οι κόποι σου θα τεσταριστούν στο τελικό διαγώνισμα και μετά θα μπορείς να λες ότι έδωσες Πανελλήνιες κι ότι αυτός ο Γολγοθάς έφυγε από τις πλάτες σου. Μέχρι τότε, όμως, είναι η ώρα για την τελική επανάληψη. Θα ανοίξεις τα βιβλία και τις σημειώσεις σου για λίγο ακόμα θα απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα σου ζητηθούν.

Ποια tips μπορείς να εφαρμόσεις για να διευκολύνεις έστω και την τελευταία στιγμή:

  1. Μην αλλάξεις ξαφνικά το πρόγραμμα του διαβάσματός σου. Αυτό είναι που σε έφερε μέχρι εδώ όλη τη χρονιά, οπότε εμπιστεύσου τις τακτικές που απέδωσαν μέχρι σήμερα.

  2. Διάβασε περισσότερο τις ώρες που πιστεύεις ότι είσαι πιο αποδοτική. Για κάποιους ανθρώπους, αυτό μπορεί να είναι νωρίς το πρωί, ενώ για άλλους πιο αργά το βράδυ.

  3. Ζήτα βοήθεια από αυτούς που πιστεύεις ότι είναι πιο αποτελεσματικοί. Ένας συγγενής ή ένας φίλος μπορεί, για παράδειγμα, να κρατάει την ύλη σου και να σου κάνει ερωτήσεις σχετικά με αυτή για να δεις το κατά πόσο θυμάσαι.

  4. Απόφυγε τους περισπασμούς. Το ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να μη μιλήσεις με τις φίλες ή το αγόρι σου και δε σου λέμε να κάνεις αυτό. Αλλά, όταν έχεις αποφασίσει να διαβάσεις, βάλε τα όλα στο αθόρυβο για να μη σου χαλάνε τη συγκέντρωση.

  5. Ετοίμασε το διάβασμα από το προηγούμενο βράδυ. Τακτοποίησε το γραφείο σου και έχε έτοιμες τα βιβλία και τις σημειώσεις που θα χρειαστείς για το κάθε μάθημα, ώστε να μην τα ψάχνεις εκείνη την ώρα και καταλήγεις να κουράζεσαι πριν καν ξεκινήσεις.




Διάβασε επίσης: Πώς να διακοσμήσεις το γραφείο σου για να σε εμπνέει περισσότερο για διάβασμα

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved