Η σοκολάτα μπορεί να αυξήσει την επίδοσή σας στις εξετάσεις

Φάε σοκολάτα χωρίς τύψεις!

Κι όμως εμείς οι «τρελαμένοι» με την σοκολάτα επιτέλους δικαιωθήκαμε! Όχι μόνο ήρθε η ύψιστη δικαίωση αλλά βγήκαμε και οι σοφότεροι της παρέας. Ε λοιπόν σε διαβεβαιώνουμε ότι μετά από αυτό, η σοκολάτα θα γίνει το αγαπημένο σου γλυκό και ταυτόχρονα η μνήμη σου θα αυξηθεί με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Πολύ θα ήθελαν μερικοί να μας διαψεύσουν, αλλά μιλάνε οι έρευνες! Σύμφωνα λοιπόν με το ακαδημαϊκό περιοδικό Frontiers in Nutrition, η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να ενισχύσει τις γνωστικές σου επιδώσεις.

Οι πέντε Ιταλοίερευνητές βασίστηκαν σε ακόμη 10 προηγούμενες μελέτες για να προσδιορίσουν τελικά τι ακριβώς συμβαίνει στον ανθρώπινο εγκέφαλο μετά την κατανάλωση ενώσεων που ονομάζονται φλαβανόλες, οι οποίες βρίσκονται συνήθως στο κακάο και τη σοκολάτα.

Σε εννέα από τις 10 μελέτες-στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 467 άτομα- οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν συγκεκριμένες δόσεις κακάο ή σοκολάτας είχαν αυξημένη επάρκεια σε γνωστικές εξετάσεις.

Η σοκολάτα και το κακάο, ιδίως όμως η μαύρη σοκολάτα μπορεί να σε βοηθήσει με την ανάγνωση των μαθημάτων αλλά και στις επιδώσεις σου στις εξετάσεις. Άλλωστε δε τον λέμε εμείς αλλά οι επιστήμονες επομένως δοκίμασε το! Δεν χάνεις κάτι, ίσα- ίσα που εμείς θέλουμε να σε... γλυκάνουμε. Ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας την ημέρα μπορεί τελικά να φανεί... θαυματουργό!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved