Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Γίνε η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο

Με αυτά τα απλά βήματα προστατεύεις το περιβάλλον αλλά και τον εαυτό σου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια καλή ευκαιρία για όλους μας να σκεφτούμε τον πλανήτη λίγο πιο σοβαρά. Είναι γεγονός ότι μπορείς να αλλάξεις ολόκληρη την ανθρωπότητα αν το θες, με απλές αλλά θαυματουργές κινήσεις.

Άλλωστε, πρέπει να γίνεις η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο. Ο πλανήτης μας σε χρειάζεται. Όπως χρειάζεσαι και εσύ μια καλή φίλη, που να σε προστατεύει, σε σκέφτεται, σε προσέχει και σε νοιάζεται,έτσι ακριβώς και ο πλανήτης μας. Χρειάζεται όμως πολλούς καλούς φίλους, που θα τον προστατέψουν από έναν «εχθρό», εκείνον που θέλει να λερώσει στο πέρας του.

Όλοι λατρεύουμε τη θάλασσα, δεν μας αρέσει όμως να κολυμπάμε δίπλα σε πλαστικές σακούλες και σκουπίδια. Κανένας δεν ευχαριστιέται μια βόλτα που πρέπει να κλωτσάει πλαστικά ποτήρια στο διάβα του-θα έπρεπε να βρίσκονται σε κάδο ανακύκλωσης- ή σκουπίδια διάσπαρτα, που θα έπρεπε να βρίσκονται αντίστοιχα σε κάποιο κάδο απορριμμάτων.

Τι κάνεις για αυτό; Βάλε στο πρόγραμμά σου έναν περίπατο στη πιο κοντινή σου παραλία και μάζεψε τα σκουπίδια που υπάρχουν.

Μπορείς να παρακινήσεις και τους φίλους σου να κάνουν το ίδιο ή ακόμη και να μιλήσεις με κάποιον καθηγητή σου για να οργανώσετε έναν περίπατο, για καλό σκοπό!

Αν πάλι είσαι παιδί του... βουνού και όχι τόσο της θάλασσας πρέπει να σκεφτείς σοβαρά την δεντροφύτεψη. Είναι μια κίνηση που θα σε γεμίσει αγάπη αλλά και μπόλικο καθαρό οξυγόνο! Άλλωστε δεν αρέσει σε κανέναν να «μπουχτίζουν» τα πνεύμονα του με καυσαέριο.

Παρακίνησε τους γονείς σου να μη χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο για κοντινές αποστάσεις. Ακόμη και εσύ! Μην επαναπαύεσαι στην άνεση του αυτοκινήτου των γονιών σου. Πάρε το ποδήλατό σου, πάντα όμως με τα απαραίτητα εξαρτήματα ασφάλειας.

Επίσης όταν δεις κάποιον να πετάει κάτω το μπουκάλι νερού που κρατούσε ή το σακουλάκι από το σνακ του, εξήγησε του ευγενικά ότι αυτό που κάνει κοστίζει στο περιβάλλον και αυτή η ζημιά αργά ή γρήγορα θα γυρίσει μπούμερανγκ και σε εκείνον.

Χρησιμοποίησε προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλονκαι φρόντισε να κάνεις ανακύκλωση! Είναι μια κίνηση θαυματουργή που πρέπει να γίνει στάση ζωής! Περιόρισε τα πλαστικά ποτήρια αλλά και τις πλαστικές σακούλες. Εδώ που τα λέμε, δεν είναι και τόσο χρήσιμες όσο εκείνες οι πολλαπλών χρήσεων.

Ενημερώσου για την κλιματική αλλαγή, αλλά και για όλα όσα μπορείς να κάνεις για να προστατέψεις το περιβάλλον ξεκινώντας από τα βασικά βήματα, όσα σου προαναφέραμε.

Υ.Γ: Πάντα υπάρχει το περιθώριο αλλά και η δυνατότητα να γίνεις η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved