Νυστάζεις και δεν χορταίνεις τον ύπνο; Υπάρχει εξήγηση

Τι σου συμβαίνει τελικά;

Αν νιώθεις ότι δεν μπορείς να χορτάσεις τον ύπνο, μην ανησυχείς. Είναι φυσιολογικό και έχει να κάνει με βιολογικούς και συναισθηματικούς λόγους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στη διάρκεια της εφηβείας οι νέοι βιώνουν μία βιολογική και συναισθηματική ανάπτυξη και το σώμα τους χρειάζεται παραπάνω ύπνο για να μεγαλώσει σωστά και να ωριμάσει.

Στην εφηβική ηλικία, τα παιδιά αρχίζουν να απομακρύνονται από τους γονείς τους και να δημιουργούν τις δικές τους, ξεχωριστές ταυτότητες. Αυτή η αναδιοργάνωση συμβαίνει στον εγκέφαλο των νέων τη στιγμή που αρχίζουν να κατανοούν έννοιες όπως η αυτενέργεια, η υπευθυνότητα και η προσωπική ταυτότητα.

Αυτή η μεγάλη αλλαγή της ταυτότητας που είχαν μέχρι τώρα απαιτεί και ένα μεγάλο ποσό ενέργειας καθώς και σωστή διατροφή αλλά και αρκετό ύπνο καλής ποιότητας. Αυτός είναι και ο λόγος που νιώθεις ότι χρειάζεσαι συνεχώς περισσότερες ώρες ύπνου.

Κράτησε αυτό το άρθρο για να το δείξεις στη μαμά σου την επόμενη φορά που θα μπουκάρει στο δωμάτιό σου με τη σκούπα Κυριακή πρωί για να σε ξυπνήσει νωρίς!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved