Δεν έχεις όρεξη για διάβασμα; 3 τσεκαρισμένα tips για να μάθεις «νεράκι» το μάθημα με... άλλο τρόπο

Θα γίνουν οι αγαπημένοι σου εναλλακτικοί τρόποι διαβάσματος.

Η αλήθεια είναι ότι το διάβασμα μοιάζει και λίγο με αγγαρεία μερικές φορές. Όπως και να το κάνουμε,το να μάθεις απ' έξω και ανακατωτά το μάθημα της ιστορίας είναι δύσκολο. Όσο για τα μαθηματικά; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να υιοθετήσεις τον μαθηματικό τρόπο σκέψης αλλά να μάθεις και όλους εκείνους τους τύπους εξισώσεων ώστε κάθε μαθηματικό πρόβλημα να μοιάζει παιχνιδάκι.

Τι να κάνεις όμως ου βαριέσαι να ανοίξεις για ακόμη μια φορά το βιβλίο στο γραφείο σου, με αυτό το λαμπατέρ που μοιάζει με φως ανάκρισης; Ε λοιπόν σου βρήκαμε τις λύσεις. Εναλλακτικοί τρόποι για να μάθεις τα μαθήματά σου ξεκούραστα αλλά και ευχάριστα. Μην νομίζεις ότι μιλάμε περί ανέμων, αυτά τα tips είναι τσεκαρισμένα και σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

  • Ηχογράφησε το μάθημα της ιστορίας και άκουσέ το όταν πας για τρέξιμο και όχι μόνο. Έτσι και θα απομνημονεύσεις το μάθημα στο πι και φι και θα περάσει η ώρα πριν καν το καταλάβεις. Άλλωστε λένε ότι για να μάθεις κάτι καλά πρέπει να κάνεις επαναλήψεις αλλά και να διαβάζεις φωναχτά το μάθημα ώστε να το θυμάσαι. Βάλε στην επανάληψη την ηχογράφηση και είσαι εντάξει.
  • Δες ένα ντοκιμαντέρ του συγκεκριμένου μαθήματος και θα το θυμάσαι σίγουρα! Διάβασε το μάθημα σου και κάνε ένα διάλειμμα. Βάλε τo ντοκιμαντέρ και θα δεις ότι θα θυμάσαι πολλά περισσότερα από όσα νόμιζες.
  • Κάνε τις σημειώσεις σου και κρέμασε τες στον τοίχο του δωματίου σου. Έτσι, όταν ξαπλώσεις ή αράξεις στο κρεβάτι με το κινητό σου για να κάνεις το scroll down στο instagram πριν το καταλάβεις θα ρίχνεις κλεφτές ματιές στις σημειώσεις που έχεις κάνει.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved