Θες να μαθαίνεις πιο εύκολα τα μαθήματα; Κάνε αυτό το απλό καθημερινό πράγμα

Το κάνεις ήδη καμιά φορά, αλλά δεν ήξερες πόσο σε βοηθάει.

Θες να μαθαίνεις πιο εύκολα τα μαθήματα; Κάνε αυτό το απλό καθημερινό πράγμα

Το σχολείο πάει μαζί με τα μαθήματα. Τι κι αν εσύ το περιμένεις για τα διαλείμματα και το chatting με τους φίλους σου, αυτό έρχεται με πολύ διάβασμα, εξέταση από τους καθηγητές και τεστ ανά πάσα στιγμή σχετικά με την ύλη που έχεις. Ειδικά τώρα που οι εξετάσεις είναι τόσο κοντά, αυτό που είναι πρώτο στη λίστα με τις αναζητήσεις σου είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να ενισχύεις τη μνήμη αλλά και την αποδοτικότητά σου κατά τις ώρες της μελέτης.

Ένα πράγμα που φαίνεται να βοηθάει στην όλη κατάσταση είναι… η τσίχλα.

Κι όμως, καλά άκουσες. Η τσίχλα που μπορεί να μασουλάς επειδή δεν έχεις τι άλλο να κάνεις ή και για τη γεύση που σου δίνει, ίσως και να είναι η λύση στο πρόβλημά σου ή αυτό τουλάχιστον φαίνεται να υποστηρίζουν συγκεκριμένες επιστημονικές μελέτες.

Σύμφωνα με το British Psychological Society, όταν μασάς τσίχλα βοηθάς στη βελτίωση της συγκέντρωσής σου για μεγαλύτερο διάστημα. «Το να μασάς τσίχλα σε βοηθά να μένεις συγκεντρωμένος για περισσότερη ώρα σε πράγματα που χρειάζονται διαρκή παρακολούθηση»

Άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο US National Library of Medicine υποστηρίζει ότι το να μασάς τσίχλα λειτουργεί ευεργετικά και στο κομμάτι της προσοχής. «Η μάσηση είναι να συνθλίβεις το φαγητό όχι μόνο για να βοηθήσεις στην κατάποση, αλλά επίσης για να ανακουφίσεις το άγχος και να ρυθμίσεις τη γνωστική λειτουργία, ειδικά στο κομμάτι της προσοχής»


Διάβασε επίσης: Τι μπορείς να φας το πρωί για να διαβάσεις πιο αποτελεσματικά για τις εξετάσεις