Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι μπροστά σε καθρέφτη;

Κάποια πράγματα τα λες και λίγο creepy.

Όλοι μας θέλουμε να έχουμε έναν όσο το δυνατόν καλύτερο ύπνο μπορούμε. Γι’ αυτόν τον λόγο, ακολουθούμε διάφορες συμβουλές των ειδικών, όπως, για παράδειγμα, να μη χρησιμοποιούμε το κινητό το βράδυ στο κρεβάτι ή να κλείνουμε τα μεγάλα κι έντονα φώτα του δωματίου. Ωστόσο, αυτό που έχει ακουστεί είναι ότι δεν κάνει να κοιμάσαι μπροστά σε καθρέφτη. Για το περίεργο της υπόθεσης, το ψάξαμε και ιδού τι βρήκαμε, βάσει feng shui και γενικότερων ερευνών.

  1. Μπορεί να αυξήσει το άγχος και το στρες, αφού η παραμικρή κίνηση αντανακλάται και σου δημιουργεί την εντύπωση άλλης παρουσίας στον χώρο.
  2. Μπορεί να δεις τη δική σου αντανάκλαση και να αρχίσεις να έχεις παραισθήσεις από την εικόνα.
  3. Οι καθρέφτες μπορεί να αντανακλάσουν και τον ήχο. Όχι στον ίδιο βαθμό με την εικόνα, αλλά κάποια ηχητικά κύματα προς διάφορες κατευθύνσεις κι αυτό στη συνέχεια έχει την ικανότητα να επηρεάζει τον ύπνο.
  4. Εκτός από τον ήχο λέγεται ότι διαχέουν και την ενέργεια του ατόμου που βρίσκεται μπροστά τους, κάτι που προκαλεί ως αποτέλεσμα διαταραχές στον ύπνο.
  5. Η όραση μπορεί να συνδεθεί με άλλες αισθήσεις. Σύμφωνα με πείραμα, του οποίου τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο Royal Society, υπάρχει ένα «virtual reality box». Τι συνέβη ουσιαστικά εκεί; Το ένα χέρι του ασθενούς είχε τοποθετηθεί μπροστά από έναν κάθετο καθρέφτη. Όταν η αντανάκλαση του χεριού στον καθρέφτη είχε κινητικότητα, ο ασθενής ένιωθε κινητικότητα στο χέρι που έλειπε. Το ίδιο και σε περίπτωση αγγίγματος (Δες τη λογική στο παρακάτω βίντεο). Οπότε, οτιδήποτε μπορεί να δεις εκεί μπορεί να επηρεάσει τις δικές σου αισθήσεις με κάποιον τρόπο.




Πηγές: ScienceDaily

The Royal Society

Διάβασε επίσης: Πώς να γυμναστείς στο σπίτι μετά την καραντίνα που τα γυμναστήρια είναι κλειστά

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved