Μήπως η 4η σεζόν του La Casa de Papel αντέγραψε λίγο το Game of Thrones;

Είδαμε την τέταρτη σεζόν του La Casa και σα να είχαμε κάποιο déjà vu.

Άργησα λίγο να δω τρίτη και τέταρτη σεζόν του La Casa de Papel. Είχα βάλει το πρώτο επεισόδιο της 3ης όταν βγήκε, δε με κράτησε ιδιαίτερα κι αποφάσισα να το αφήσω. Μετά πήγαινε από αναβολή σε αναβολή μέχρι που κυκλοφόρησε και η τελευταία και είπαν να τις δω συγκεντρωμένες. Και τις είδα.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τα βασικά. Κανένα επεισόδιο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το οποιοδήποτε της πρώτης. Όταν ξεκίνησε το 2017 η σειρά, ήταν πραγματικά πρωτότυπη κι είχε ένα πιο original story σε σχέση με αυτά που είχαμε συνηθίσει. Οι επόμενες ήταν λίγο σα να επαναλαμβάνουν το ίδιο pattern με σχεδόν τα ίδια πρόσωπα και διαφορετικές τοποθεσίες.



via GIPHY

Δε θα σου πω ότι δεν τις είδα ευχάριστα. Πέρασα μία χαρά, αλλά κατά πάσα πιθανότητα τα περισσότερα επεισόδια δε θα μου μείνουν, παρά μόνο μερικές πιο χαρακτηριστικές σκηνές που προωθούσαν τη δράση.

Αυτό, όμως, που παρατήρησα ήταν κάτι άλλο. Η 4η σεζόν μου θύμισε κάποια πολύ statement πράγματα του Game of Thrones.

Πράγμα 1: Δείχνουμε για να σκοτώσουμε.

Σε ολόκληρη τη σεζόν βλέπαμε πιο πολύ από ποτέ τη Nairobi. Live, σε flash backs, σε πράγματα που θα γίνονταν στο μέλλον αν εκείνη ζούσε, δηλαδή όλα όσα θα μας έκαναν να δεθούμε ακόμα περισσότερο με τον χαρακτήρα και να νιώσουμε πιο βαθιά την απώλεια με τον χαμό της. Εκεί ήταν που ήρθε το déjà vu. Το GoT έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα όταν προετοίμαζε το κοινό για κάποιο θανατικό, όπως με τον αγαπημένο μας Hodor. Σε έβαζε στη διαδικασία να έρθεις όλο και πιο κοντά μαζί του, για να στον πάρει μέσα από τα χέρια σου. Έτσι αποχαιρετήσαμε ίσως τον καλύτερο ήρωα του La Casa, τη Nairobi.



Πράγμα 2: Σαν κάπου να έχουμε ξαναδεί αντίστοιχο θάνατο.

Η σκηνή του θανάτου της Nairobi θα μπορούσε να ήταν στημένη από τον σκηνοθέτη του θανάτου του Rickon Stark και τον George R. R. Martin. Θυμάσαι, τότε που ο Ramsay Bolton είπε στον Jon να έρθει να πάρει τον αδερφό του, τον άφησε ελεύθερο και να νομίζει ότι θα ξανασμίξει με τους δικούς του. Ο εξελισσόμενος ως Aegon Targaryen έτρεξε να τον πιάσει, αλλά τελικά κάλπασε πάνω από το πτώμα του τοξοβολημένου του αδερφού. Ναι, αυτήν:




O Gandia, αφού πρώτα είχε απαγάγει τη Nairobi, την έλυσε μπροστά σε όλους και μας άφησε για λίγα δευτερόλεπτα με την ιδέα ότι μπορεί και να τη γλίτωνε. Όμως, όχι, λίγο μετά, ήρθε ίσως η πιο σοκαριστική σκηνή της σεζόν, η εκτέλεσή της εν ψυχρώ της με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Διάβασε επίσης: H αντίδραση της Emilia Clarke για το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones λέει πολλά

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved