Game of Thrones: Γιατί οι White Walkers δε σκότωσαν τον Sam στη 2η σεζόν;

Έναν χρόνο μετά την πρεμιέρα της τελευταίας σεζόν, πηγαίνουμε αρκετά πίσω.

Πλέον έχουμε κλείσει έναν χρόνο από την προβολή του πρώτου επεισοδίου της τελευταίας σεζόν του Game of Thrones. Το να ανοίξουμε το θέμα του σχολιασμού της για άλλη μία φορά, μάλλον δεν έχει και μεγάλο νόημα, αφού θα καταλήξει να συγχιζόμαστε χωρίς να αλλάζει κάτι. Ωστόσο, είναι κάποιες ώρες όπως αυτή που προβληματισμοί μπορεί να κάνουν την επίσκεψή τους στο μυαλό μας για απορίες που δε μας έχουμε λυθεί επίσημα.

Μία από αυτές είναι κι η ανεξήγητη επιβίωση του Sam στη δεύτερη σεζόν στη σκηνή με τους White Walkers.

Για να κάνουμε ένα γρήγορο recap, ήταν στο 10ο επεισόδιο όταν ο Sam με άλλα μέλη της Night’s Watch ταξίδευαν πέρα από το Τοίχος. Εκείνος, όμως, δεν μπορούσε να συμβαδίσει με τους συνοδοιπόρους του, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω την ώρα που η ορδή των Walkers και των Whites είχε σχεδόν φτάσει.

Αναγκαστικά, λοιπόν, κρύφτηκε πίσω από μία πέτρα κι έτσι όπως ο στρατός διέσχιζε το σημείο, ένας White Walker που ήταν καβάλα στο άλογό του γύρισε και τον κοίταξε. Κι εκεί τελείωσε το θέμα. Ούτε να τον σκοτώσει ούτε τίποτα, που δεν το λες και συνήθη συμπεριφορά για δαύτους.




Επίσημη απάντηση ποτέ δε μας ήρθε από κάποιον της παραγωγής, όμως μπορούμε να κάνουμε τις δικές μας εικασίες.

Μία ρεαλιστική υπόθεση που φαίνεται να την υποστηρίζουν κι οι περισσότεροι είναι ότι αυτή ήταν μία εσκεμμένη κίνηση από τους Απέθαντους για να υπάρχει κάποιος να μεταφέρει το μήνυμα για την έλευσή τους. Θα μας πεις πού θα εξυπηρετούσε αυτό; Κατά πάσα πιθανότητα στη δημιουργία περισσότερου φόβου και πανικού στα βασίλεια της ηπείρου.

Αν θυμηθούμε κι αυτό που είχε γίνει στο πρώτο επεισόδιο με τους τρεις άντρες που ταξίδευαν επίσης έξω από το Τοίχος και, ενώ τους δύο τους σκότωσαν, ο τρίτος μπόρεσε να φύγει και να διηγηθεί την ιστορία, μάλλον συνήθιζαν να ακολουθούν αυτήν τη στρατηγική. Γιατί μη μας πεις ότι αν ήθελαν να τον σκοτώσουν θα ήταν τόσο εύκολο να τους ξεφύγει.




Θα ήταν ωραίο, πάντως, να μας είχε απαντηθεί κι αυτό με κάποιον τρόπο, γιατί σίγουρα δεν είναι καθόλου του στιλ του στρατού του Night’s King.



via GIPHY

Διάβασε επίσης: Game of Thrones: Ο δράκος της Daenerys εμφανίστηκε σε πασίγνωστη τηλεοπτική σειρά

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved