Πώς να μείνεις συγκεντρωμένη στην καραντίνα για το διάβασμα των Πανελληνίων

Ένας οδηγός για να φτιάξεις ένα παραγωγικό πρόγραμμα.

Δύσκολο θέμα ανοίγουμε σήμερα. Δεν πρόκειται να σου πούμε ψέματα. Οι Πανελλήνιες είναι μία κατάσταση που προκαλεί άγχος. Για να πετύχεις στο Πανεπιστήμιο. Για να πετύχεις στον στόχο που έχεις βάλει. Γενικά, να καταφέρεις αυτό που θες με τον τρόπο που θες. Μην ξεχνάς, όμως, ότι οι Πανελλήνιες δεν είναι παρά ένας από τους πολλούς σταθμούς από τους οποίους θα περάσεις στη ζωή σου. Οπότε, ναι, φυσικά να έχεις θέληση κι επιμονή να τα καταφέρεις, αλλά αναγνωρίζοντας ότι το ταξίδι σου ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει εκεί.

Πάμε, τώρα, να δούμε τι γίνεται, όμως. Τη φετινή χρονιά οι εξετάσεις καλώς ή κακώς έτυχε να πέσουν μαζί με τον κορονοϊό. Αυτό σημαίνει ότι άλλο ένα πράγμα προστέθηκε στο μυαλό σου και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Η τόση κλεισούρα δε βοηθάει ιδιαίτερα στην ψυχολογία σου, αλλά δεδομένου ότι αυτήν τη στιγμή δεν αλλάζει, τι θα έλεγες να βρούμε τρόπους ώστε να λειτουργείς όσο το δυνατόν καλύτερα γύρω από αυτήν;

Ας βγάλουμε πρώτα το θέμα καραντίνα από τη μέση.

Η λέξη «υπομονή» είναι ξεκάθαρα κόκκινο πανί για εμάς. Δε βοηθάει να στο λέει και να στο ξαναλέει κάποιος. Οκ, ναι, το ξέρεις, αλλά μέχρι να φύγει η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε αυτά τα επτά γράμματα δεν είναι αυτό που θα σου δώσει το boost που χρειάζεσαι. Ξέρεις τι θα στο δώσει; Αυτό που περιμένεις να έρθει μετά την καραντίνα. Ένα πλάνο με όλα όσα σου έχουν λείψει κι ανυπομονείς να βάλεις κατευθείαν στο πρόγραμμα. Θα είναι μία ταινία με την παρέα σου; Μία ξέγνοιαστη βουτιά στη θάλασσα; Η σκέψη αυτών είναι που θα σε κάνει να ανεβάσεις λίγο την αισιοδοξία σου.



via GIPHY

Η συγκέντρωση θέλει προετοιμασία.

Τις ώρες που είναι να διαβάσεις ετοίμασε αναλόγως το περιβάλλον. Τι εννοούμε με αυτό; Όρισε ένα σημείο είτε γενικά του σπιτιού είτε του δωματίου σου, στο οποίο όταν πηγαίνεις θα έχεις ησυχία και δε θα αφήνεις τίποτα να σε αποσπά. Σκέψου το σα να κάθεσαι στο θρανίο στην τάξη και είναι ώρα μαθήματος. Δεν μπορείς την ώρα που καθηγητής κάνει μάθημα να σηκώσεις τηλέφωνα ή να scollάρεις στο Instagram. Θα πρέπει να περιμένεις το διάλειμμα. Αυτό ακριβώς θα είναι κι ο συγκεκριμένος χώρος για εσένα.

Η ισχύς εν τη ενώσει.

Τι θα έλεγες αν μπορούσες να διαβάσεις με την παρέα σου; Έτσι, θα μπορείτε να ελέγχετε και να βοηθάτε ο ένας τον άλλον ανά πάσα στιγμή. Πώς θα το κάνεις μέσα στην καραντίνα; Πολύ απλό! Η τεχνολογία ευτυχώς σου έχει για άλλη μία φορά την απάντηση. Μπορείτε να ανοίξετε video-κλήση για τις ώρες της ενασχόλησης με τα μαθήματα, να μοιράζεστε τις απορίες σας και να περνάτε και χρόνο.



via GIPHY

Τα μάτια σου στον στόχο.

Αυτό είναι ίσως και το μόνο κλισέ που θα σου προτείναμε να ακολουθήσεις. Όχι για τα κλασικά του να πετυχαίνεις τους στόχους σου, αλλά για αυτό που κρύβεται πίσω από εκεί. Σκέψου την ικανοποίηση που θα νιώσεις όταν φτάσεις στο αποτέλεσμα που έχεις στο μυαλό σου. Πόσο ευχάριστο θα είναι το συναίσθημα ότι πέρασες μία δύσκολη περίοδο και τώρα την έχεις αφήσει πίσω σου ακριβώς όπως ήθελες.

Όρισε ακριβώς τις ώρες των διαλειμμάτων σου.

Εντάξει, καλό το διάβασμα, αλλά αν δεν κάνεις και κάποια μικρά διαλείμματα στο ενδιάμεσο, θα κουραστείς πολύ περισσότερο και συντομότερα από αυτό που πίστευες. Κάθε 45 λεπτά περίπου κάνε 5-10 λεπτά ένα break για να ξελαμπικάρεις και να επιστρέψεις ανανεωμένη και πιο αποδοτική στη μελέτη σου.




Διάβασε επίσης: Camila Cabello: Ο λόγος που δεν μπαίνει Instagram κι ο έξυπνος τρόπος που αντιμετωπίζει το άγχος

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved