Ένας έφηβος συγκινεί με αυτό που κάνει για τους ηλικιωμένους εν μέσω κορονοϊού

Μία υπέροχη κίνηση μέσα σε όλο αυτό που συμβαίνει.

Ναι, το ξέσπασμα του κορονοϊού ήρθε κι άλλαξε κατά πολύ τις ζωές μας. Οι έξοδοί μας προς το παρόν έχουν αφεθεί στην άκρη, σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι, με εξαίρεση αναγκαίες περιστάσεις, όπως το σούπερ μάρκετ και το φαρμακείο, κι όλα αυτά για να βοηθήσουμε στη μείωση της ταχύτητας εξάπλωσης του ιού και στην προστασία των αγαπημένων μας προσώπων.

Τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες είναι αυτά που κινδυνεύουν περισσότερο, γι’ αυτό κι αναγκαζόμαστε -εκτός των άλλων- να βρισκόμαστε μακριά τους. Οι γιαγιάδες κι οι παππούδες μας, για παράδειγμα, βιώνουν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό την καραντίνα, αφού δεν μπορούν να πλησιάσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Άλλοι δεν έχουν οικογένεια, οπότε και κάποιο στήριγμα.

Ένας 16χρονος, ο Jordan Mittler, την ώρα που όλα έκλειναν λόγω κορονοϊού, έσπευσε να μάθει ηλικιωμένους να χρησιμοποιούν το Zoom, μία πλατφόρμα που υποστηρίζει video-κλήση, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με τους δικούς τους και να καλύπτουν δικές τους ανάγκες. Μάλιστα, αυτό είναι κάτι που κάνει εδώ και 4 χρόνια εντελώς δωρεάν, αναπτύσσοντας δική του τεχνολογία εκμάθησης, κι από τότε που μπήκαμε σε καραντίνα το μετέφερε αποκλειστικά online.

«Ξεκίνησα με το να στέλνω μηνύματα σε όλους μαζί με μία λίστα με μερικές οδηγίες, αλλά αυτό δε λειτούργησε. Έπρεπε να καλέσω πολλούς ανθρώπους ατομικά και να τους καθοδηγήσω με μία διαδικασία βήμα-βήμα πώς να κατεβάσουν το Zoom, πώς να κάνουν λογαριασμό, πώς να πληκτρολογήσουν Meeting ID. Πήρε πάρα πολύ χρόνο», είπε στην Αμερικανική Teen Vogue.

Τελικά, όμως, κατάφερε να εκπαιδεύσει 50 ανθρώπους, οι οποίοι πλέον όχι μόνο χρησιμοποιούν το Zoom αλλά μέσα από αυτό συνεχίζουν να κάνουν εβδομαδιαία μαθήματα τεχνολογίας.

«Τους δίνω, επίσης, κάθε εβδομάδα και μία μικρή εργασία, κάτι για να κάνουν μόνοι τους, όπως να μου στείλουν ένα μήνυμα σχετικά με το τι έκαναν αυτήν την εβδομάδα»

Ο ίδιος είναι, μάλιστα, εθελοντής και βοηθάει τους ηλικιωμένους να έχουν φαγητό, φάρμακα κι οτιδήποτε άλλο χρειάζονται εν μέσω της πανδημίας, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς ζουν μόνοι τους, χωρίς κανέναν που να μπορεί να συμβάλλει.

Διάβασε επίσης: Μία εταιρεία δίνει παιχνίδια και ebooks 1000$ με 28 ευρώ για να βοηθήσουμε στον κορονοϊό

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved