Γιατί η Πρωταπριλιά είναι η μέρα που σου επιτρέπεται να πεις όσα ψέματα θες;

Αυτό και αν είναι ένα από τα περίεργα έθιμα!

Έχεις μια ευκαιρία να πεις ψέματα χωρίς να σε κακολογήσει κανένας. Ας είναι όμως ένα αθώο ψέμα έτσι, απλά για να μην χαλάσει η παράδοση.

Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν επικροτούμε τα ψέματα και ούτε σε παρακινούμε να τα διαδόσεις όμως η 1η Απριλίου είναι η ιδανική μέρα για κάθε ψεύτη να γιορτάσει χαρακτηριστικά και για κάθε «τέρας» ειλικρίνειας να πειραματιστεί με μικρά αθώα ψέματα.

via GIPHY


Όλοι έχουμε «τσιμπήσει» με κάποιο πρωταπριλιάτικο αστείο, όταν εκείνη η φίλη. μας είπε κάποιο ψέμα και σχεδόν τσαντιστήκαμε αλλά ευτυχώς, θυμηθήκαμε ότι ήταν η μέρα της περιβόητης Πρωταπριλιάς. Για να λέμε όμως και τα πράγματα με το όνομά τους, υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι βρίσκουν ευκαιρία να ξεστομίσουν τις μεγαλύτερες αλήθειες τους, κάτω από το πέπλο του πρωταπριλιάτικου αστείου.

via GIPHY


Αυτό το έθιμο μετράει χρόνια πίσω και για την ακρίβεια είναι ένα ξενόφερτο έθιμο από την Ευρώπη. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι ισχύει από την εποχή των Σταυροφοριών. Ωστόσο υπάρχουν δύο εκδοχές για το πώς καθιερώθηκε αυτό το έθιμο. Η πρώτη εκδοχή,θέλει το έθιμο να προέρχεται από τους Κέλτες και η δεύτερη από τους Γάλλους.

Οι Κέλτες συνήθζαν την Πρωταπριλιά να πηγαίνουν για ψάρεμα. Αφού γυρνούσαν χωρίς να έχουν καταφέρει να ψαρέψουν, έλεγαν ψέματα για την επιτυχία τους και έτσι καθιερώθηκαν οι ψεύτικες ιστορίες.

via GIPHY


Οι Γάλλοι από την άλλη, τον Μεσαίωνα λόγω του Πάσχα γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά την 1η Απριλίου. Αυτό άλλαξε χάρη στον βασιλιά Κάρολο Θ' όπου και μετέθεσε την Πρωτοχρονιά στην 1η Ιανουαρίου. Αυτό για μερικούς ήταν αδύνατον να γίνει κατανοητό επομένως οι υπόλοιποι που τηρούσαν αυτήν την ημερολογιακή αλλαγή, με ψεύτικα πρωτοχρονιάτικα δώρα αλλά και αστεία, πείραζαν τους υπολοίπους.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved