#MένουμεΣπίτι και φτιάχνουμε το πιο νόστιμο ζελέ με γεύση φράουλα

Μάθε πώς θα φτιάξεις το ζελέ φράουλας που σου προτείνουμε, για να γίνουν οι μέρες της καραντίνας πιο γλυκές.

Αγαπητή μου, ναι σε σένα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές αναφέρομαι. Οι μέρες που βρίσκεσαι μόνιμα πλέον στο σπίτι συνεχίζονται και είμαι βέβαιη πως όλες χρειαζόμαστε τρόπους για να περνάμε ευχάριστα και να φτιάχνουμε λίγο την διάθεσή μας.

Είναι πολύ πιθανό τις προηγούμενες μέρες να τσάκισες όλα τα γλυκά, μπισκότα, σοκολατάκια ή οτιδήποτε άλλο βρέθηκε στο δρόμο σου για το σαλόνι ή την κουζίνα ( αυτές είναι πλέον οι διαδρομές μας) με σκοπό να νιώσεις καλύτερα. Τα γλυκά είναι σίγουρα ένας εύκολος τρόπος να ανέβεις ψυχολογικά αλλά πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο, αν θες να γλιτώσεις το ζάχαρο και να χωράς ακόμη στο ίδιο νούμερο παντελόνι που φόραγες πριν την καραντίνα.

Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου τη συνταγή για να φτιάξεις το πιο εύκολο, γρήγορο και νόστιμο γλυκό που θα σε παρηγορήσει τις δύσκολες αυτές μέρες. Το καλύτερο νέο βέβαια είναι πως αυτό το ζελέ φράουλας δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη επομένως είναι υγιεινό και μπορείς να φας όσο θες άφοβα.

Τι θα χρειαστείς:

  • 1 φακελάκι για ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη, θα το βρείς σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Αυτή είναι η δική μου πρόταση, εσύ φυσικά μπορείς να επιλέξεις το απλό με ζάχαρη αν θες.
  • 600ml νερό
  • 4 φορμάκια για cupcakes ή μικρά μπολ

Πώς θα το φτιάξεις:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίξε 300 ml νερό και άδειασε ολόκληρο το φάκελο με τη σκόνη ζελέ φράουλας. Ανακάτεψε καλά και βάλτο στη φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει λίγο να βράζει. Έπειτα βγάλε την κατσαρόλα από το μάτι, πρόσθεσε το υπόλοιπο νερό και κάνε ένα καλό ανακάτεμα. Άδειασέ το μείγμα στα φορμάκια ή σε μικρά μπολ που έχεις στο σπίτι και άφησέ τα για λίγο εκτός ψυγείου μέχρι να κρυώσουν. Τέλος, τοποθέτησέ τα στο ψυγείο ιδανικά για 5-6 ώρες μέχρι να παγώσουν καλά και να είναι έτοιμα για κατανάλωση.

Tip: Μπορείς να βάλεις κομμάτια από φρέσκιες φράουλες μέσα στο ζελέ πριν το βάλεις στο ψυγείο. Εναλλακτικά μπορείς να ρίξεις από πάνω τα αγαπημένα σου φρούτα ή να βάλεις σαντιγύ.

Στην gallery που ακολουθεί σου δείχνω βήμα-βήμα πώς θα το κάνεις σωστά. Καλή επιτυχία!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved