Piercing: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν το κάνεις

Έχω κάνει piercing και να οι συμβουλές μου

Το body και face piercing είναι μια τάση που έχει αυξηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Οι λόγοι που μπορεί να ωθήσουν κάποιον στο να κάνει piercing είναι κυρίως οι αισθητικοί. Τα περισσότερα piercing που βλέπουμε γύρω μας είναι διακριτικά και κομψά. (Σπάνια θα δούμε κάτι εκκεντρικό).

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως αν σου αρέσει και θέλεις να το κάνεις, κάντο! Όταν γίνεται σωστά, είναι απόλυτα ασφαλές.

Σκέφτεσαι λοιπόν να κάνεις piercing;

Πριν πάρεις τη μεγάλη απόφαση, διάβασε προσεκτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Βρες έναν ειδικό!
Από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να το κάνεις, κάντο καλά και απευθύνσου σε κάποιον ειδικό! Όταν λέμε ειδικό δεν εννοούμε κάποιον ανεκπαίδευτο φίλο σου που εμπιστεύεσαι αλλά έναν έμπειρο και πιστοποιημένο Piercer που έχει καλή φήμη και τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής. Το να κάνεις μία τρύπα στο σώμα σου δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς μετά θα χρειάζεται περιποίηση (μην ξεχνάς πως είναι μία ανοιχτή πληγή).

Αν έχεις απορίες ρώτα

Αν έχεις οποιαδήποτε απορία μη διστάσεις να ρωτήσεις τον ειδικό. Μην ξεχνάς ότι είναι εκεί για να σου λύσει όλες σου τις απορίες πάνω στο θέμα.

Πόσο ασφαλές είναι το piercing;

Όταν γίνεται σε καθαρό περιβάλλον και τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής είναι συνήθως ασφαλές. Ωστόσο, αν τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν δεν είναι καθαρά τότε υπάρχει κίνδυνος για την υγεία σου.

Προσοχή! Εάν η τρύπα που θα επιλέξεις να κάνεις γίνεται με βελόνα (και όχι με πιστολάκι μίας χρήσης) βεβαιώσου ότι ο Piercer ανοίγει μία νέα συσκευασμένη βελόνα μπροστά σου.

Θα πονέσεις;

Το αν θα πονέσεις είναι σχετικό. Αφενός γιατί εξαρτάται από το σημείο που θα το κάνεις και αφετέρου γιατί ο πόνος διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Εγώ προσωπικά που έχω κάνει piercing στη μύτη και στον αριστερό τράγο, δεν είχα πονέσει.

Θα το μετανιώσεις;

Και αυτό εξαρτάται. Αν στο σημείο που αποφάσισες να το κάνεις είναι εμφανές και μελλοντικά σου αφήνει κάποιο σημάδι, τότε ναι, ίσως και να το μετανιώσεις.

Πώς γνωρίζουμε ότι ένα κατάστημα piercing είναι ασφαλές;

Αρχικά γιατί το κατάστημα είναι καθαρό. Ό υπάλληλος θα πρέπει να πλένει τα χέρια του με αντιβακτηριδιακό σαπούνι και να φοράει αποστειρωμένα γάντια μίας χρήσης. Ο εξοπλισμός του θα πρέπει ένα είναι αποστειρωμένος και οι βελόνες που χρησιμοποιεί αποστειρωμένες και μίας χρήσης.

Πώς θα φροντίσεις το piercing ;

Αρχικά βεβαιώσου ότι πλένεις καλά τα χέρια σου πριν τα βάλεις στο σημείο που τρύπησες. Στην συνέχεια χρησιμοποίησε αντισηπτικό σαπούνι και νερό για να καθαρίσεις την περιοχή.


Πώς θα καταλάβεις ότι το piercing έχει μολυνθεί;

Είναι φυσικό τις πρώτες μέρες, να νιώθεις μια μικρή ενόχληση. Ωστόσο αν πονάς έντονα, ή παρατηρείς κάποιον περίεργο ερεθισμό, έχεις πρήξιμο ή βγαίνει πύον ή υγρό από την τρύπα, καλό θα είναι να επισκεφθείς ένα γιατρό.

P.S: Στο στούντιο Piercing που θα επιλέξεις να πας, βεβαιώσου ότι χρησιμοποιεί κοσμήματα από υποαλλεργικό υλικό!

Πάρε ιδέες για piercing παρακάτω

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved