Θες να έχεις περισσότερη ενέργεια και παράλληλα να χάνεις λίπος;

Ο ειδικός διαιτολόγος- διατροφολόγος μας εξηγεί τα τέσσερα βήματα

Με τα παρακάτω διατροφικά tips θα καταφέρεις να έχεις πολλή ενέργεια, να εφοδιάσεις το σώμα σου με πολλά αντιοξειδωτικά, αλλά και να χάσεις σιγά σιγά το περιττό λίπος!

Τι πρέπει να κάνεις;

Ο μεγαλυτερος διατροφικος εχθρος που μας ρίχνει τα επίπεδα ενεργειας αλλά και μας φορτώνει με θερμιδες είναι το άτακτο ωράριο γευμάτων και το τσιμπολόγημα! Αυτά τα προβλήματα είναι αλληλένδετα, δηλαδή αν λυθεί το πρώτο, θα λυθεί και το δεύτερο.

Βήμα 1: Σταθερό ωράριο γευμάτων

Ο καθένας από εμάς πρέπει να γνωρίζει πως θα κινηθεί η επόμενη μέρα. Πως θα καταφέρει να ενσωματώσει πρωινό γεύμα, τι υγιεινές επιλογές θα έχει ως σνακ, που θα βρεθεί το μεσημέρι και τι διαθεσιμότητα θα υπάρχει κ.ο.κ. Αν δεν προγραμματίσει, θα φάει ό, τι βρεθεί μπροστά του, αφού η πολύωρη νηστεία θα νικήσει κάθε αυτοελέγχο και οι συνηθέστερες επιλογές σε τέτοιες περιπτώσεις είναι λιπαρά τρόφιμα που μας ρίχνουν την ενέργεια και μας φορτώνουν θερμίδες.

Βήμα 2: Αντιμετώπιση τσιμπολογήματος

Υπάρχουν 2 ειδών τύποι, του αλμυρού και του γλυκού. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οποιοδήποτε τρόφιμο με βάση το αλεύρι, είτε αλμυρό (κράκερ, κριτσίνια κ.α), είτε γλυκό (κεικ, μπισκότα, βουτήματα) ανά 100 γρ. προσδίδουν 500 περίπου θερμίδες! Όσον αφορά στο γλυκό, μπορούμε μέσα στην εβδομάδα να καταναλώνουμε κάποιο μικρό γλύκο 2-3 φορές την εβδομάδα.

Βήμα 3:Ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας, πίνοντας αρκετό νερό.

Το νερό είναι φυσικός καταστολέας της όρεξης και θα μας βοηθήσει πάρα στην απώλεια βάρους. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένας επαρκώς ενυδατωμένος άνθρωπος, καταναλώνει εως 20% λιγότερη τροφή, σε σχέση με κάποιον αφυδατωμενο! Η σωστή ενυδάτωση επιπλέον ενισχύει την φυσική και πνευματική απόδοση και δίκαια θεωρείται φυσικό ντοπάρισμα!

Βήμα 4: Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με αντιοξειδωτικά συστατικά

Κάθε είδος λαχανικού και φρούτου, ανάλογα με το χρώμα αλλά και την ένταση του χρώματός του, είναι πλούσιο σε διαφορετικά θρεπτικά συστατικά (π.χ., τα καρότα σε βιταμίνη Α, η ντομάτα σε λυκοπένιο). Επομένως, για να προσλαμβάνουμε πολλά και διαφορετικά θρεπτικά συστατικά πρέπει να καταναλώνουμε όχι μόνο ένα είδος λαχανικών και φρούτων, αλλά ποικιλία.

Οι βιταμίνες και οι φυτοχημικές ουσίες που περιέχονται στα φρούτα και στα λαχανικά έχουν αντιοξειδωτική δράση, προστατεύοντας εκτος από δέρμα, μαλλιά και ολόκληρο τον οργανισμό!

Ευχαριστούμε πολύ τον κλινικό διαιτολόγο- διατροφολόγο Νίκο Καφετζόπουλο. Στο νέο του βιβλίο που ήδη κυκλοφορεί με τίτλο «Πρακτικός οδηγός αθλητικής διατροφής» μπορείς να μάθεις όλες τις λεπτομέρειες και τα tips για να συνδυάζεις την καθημερινή σου προπόνηση με τη σωστή διατροφή. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπες στο https://nutribase.gr

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved