Κάνεις αυτές τις δημοσιεύσεις στο Facebook; Μάλλον ήρθε η ώρα να τις διαγράψεις

Δε χρειάζεται να τα έχεις και όλα φανερά!

Το Facebook είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που είναι χρήσιμη είτε για επαγγελματικούς, είτε για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Ανοίγοντας τη σελίδα του Facebook μπορείς να «σκρολάρεις» και να δεις από φωτογραφίες των φίλων σου, μέχρι και ποικίλων θεμάτων ειδήσεις που ενδεχoμένως έχεις πατήσει like σε κάποια παλαιότερη σχετική δημοσίευση ή και στην ίδια την σελίδα που τώρα ξεπροβάλει στη αρχική σου.

Καταλαβαίνεις ότι όλα «ελέγχονται». Σύμφωνα με τα κλικαρίσματα αλλά και τις αναζητήσεις σου, διαμορφώνονται και οι διαφημίσεις ή τα posts που εμφανίζονται μπροστά στα μάτια σου. Σε μια πιο απλοποιημένη μορφή του, κάπως έτσι σε βρίσκουν και οι φίλοι φίλων καταλήγοντας να σου στέλνουν αίτημα φιλίας.

Ένα like ή ακόμη και ένα check-in μιας φίλης σου, φέρνει το προφίλ σου στο προσκήνιο, στην αρχική σελίδα κάποιου κοινού φίλου.

via GIPHY


Μήπως πρέπει αυτό από μόνο του να σε βάλει σε σκέψεις; Σκέψεις, όπως να μην έχεις φανερά τα προσωπικά σου στοιχεία ή τις φωτογραφίες σου;

Σίγουρα πάντως ΔΕΝ πρέπει να αφήνεις τον προσωπικό αριθμό τηλεφώνου σου σε κοινή θέα. Στην καλύτερη περίπτωση θα αποκτήσεις έναν ευγενικό θαυμαστή -κάτι σπάνιο- επομένως το πιο πιθανό σενάριο είναι να αποκτήσεις έναν stalker.

via GIPHY

Πληροφορίες, όπως διεύθυνση σχολείου ή και κατοικίας, είναι τουλάχιστον απαγορευτικές για τα social media. Δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις ποιος θα τα δει και πόσο καλοπροαίρετος θα έιναι.
Οι φωτογραφίες μικρών παιδιών καλό είναι να μην υπάρχουν στο προφίλ σου, πόσο μάλλον εάν είναι δημόσιες. Οι λόγοι παραμένουν ίδιοι με όσους αναφέραμε προηγουμένως.

via GIPHY


Άσε τα check-in. Αρχικά μην σκέφτεσαι μόνο το Facebook και τους διαδικτυακούς σου φίλους. Επικοινώνησε με τους φίλους που είναι όντως εκεί και ζήστε πραγματικά την στιγμή. Έπειτα, δεν χρειάζεται όλοι να γνωρίζουν που βρίσκεσαι! Κράτα και κάτι για 'σένα!

via GIPHY

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved