5 περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου ενώ κοιμάσαι

Εσύ κοιμάσαι και το… σώμα σου δουλεύει.

Θα ξεκινήσουμε με την γνωστή και αρκετά σοφή παροιμία, «εσύ κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει». Στην δική μας περίπτωση η παροιμία θα παραλλαχθεί σε «κοιμάσαι και το σώμα σου δουλεύει» αφού οι ειδικοί το λένε από μόνοι τους!

Όταν κοιμάσαι, περίεργα και ασυνήθιστα πράγματα συμβαίνουν στο σώμα σου αλλά και στον εγκέφαλό σου που ούτε καν είχες μπει στην διαδικασία να σκεφτείς.

Αν όμως αναρωτηθείς λίγο, οι απαντήσεις που θα πάρεις έχουν μια βάση, πόσο μάλλον αν σκεφτείς εκείνη την φορά που τινάχτηκες μέσα στα άγρια μεσάνυχτα από κάποιο κακό όνειρο που ακόμη έχεις να το λες.

Υπάρχει ένα στάδιο-μεταξύ άλλων τεσσάρων- που ονομάζεται REM. Είναι το στάδιο ύπνου, στο οποίο σώμα εγκέφαλος, αναπνοή, οι παλμοί σου αλλά και η θερμοκρασία σου βρίσκονται σε επίπεδα φυσιολογικά όπως και όταν είσαι ξύπνια και δραστήρια.

Γιατί έχει ονομαστεί έτσι όμως;Σύμφωνα με το WebMD, «Rapid Eye Movement» είναι το στάδιο του ύπνου το οποίο χαρακτηρίζεται από τις γρήγορες κινήσεις των ματιών. Αν δεν κατάλαβες που το πάμε, να σε βοηθήσουμε. Τα μάτια σου κάνουν… «σβούρες» πίσω και μπροστά από τα βλέφαρά σου. Τρομακτικό; Μην είσαι υπερβολική!
Έχουμε και άλλα να σου πούμε για αυτό μείνε ψύχραιμη και μπες στην gallery και μάθε τι περίεργο συμβαίνει στο σώμα σου ενώ κοιμάσαι.



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved